PočetnaNajave"Online masterclass" snimatelja Igora Martinovića

“Online masterclass” snimatelja Igora Martinovića

-

Ovog petka (4.12. od 18 do 20 sati) u organizaciji Restarta održat će se online masterclass hrvatskog snimatelja Igora Martinovića, bivšeg studenta Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu koji već godinama radi u Americi gdje je ostvario izuzetno respektabilnu snimateljsku karijeru. Igor je bio direktor fotografije filma “Čovjek na žici” / “Man on Wire” (2008) britanskog autora Jamesa Marsha, koji je osvojio Oscara za najbolji dugometražni dokumentarni film, BAFTA-u te niz drugih nagrada. U zadnjih par godina Martinović radi s Errolom Morrisom, legendarnim američkim redateljem dokumentarnih filmova. S njim je snimio Netflixovu TV seriju “Wormwood” (2017) te dokumentarne filmove “American Dharma” (2018) i “My Psychodelic Love Story” (2020).

Igor je nominiran za nagradu Emmy za snimateljski rad na još jednoj Netflixovoj seriji “Kuća od karata” / “House of Cards” (2013. – 2018.), odnosno dokumentarac o Nini Simone, “What Happened Miss Simone?” (2015). Naš snimatelj također je dobitnik American Cinematographers Award (2017) za snimateljski rad na HBO-ovoj seriji “Kobna noć” / “The Night Of” (2016). Igorov zadnji projekt u narativnom polju je također HBO-ova serija “Autsajder” / “The Outsider” (2020) na kojoj je radio kao snimatelj te redatelj jedne od epizoda.

Masterclass će moderirati redatelj Nebojša Slijepčević, a kako biste ga pratili dovoljno je uključiti su u točno vrijeme na Youtube kanal Restart Films. Ovaj događaj će biti interaktivan, pa će i gledatelji Igoru Martinoviću moći postavljati pitanja na chatu ispod streaminga.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.

Dvanaest dokumentaraca u programu punoljetnog DOKUarta

Dvanaest dokumentaraca prikazat će se u programu ovogodišnjeg, punoljetnog DOKUarta (Bjelovar, 6. - 13.10.).

Objavljen program 24. Mediteran Film Festivala

Poznat je program 24. Mediteran Film Festivala, koji će se od 10. do 14. listopada održavati u Širokom Brijegu.

Otvorene prijave za radionicu u okviru programa “Mali DOKUart”

Otvorene su prijave za radionicu u okviru ovogodišnjeg programa "Mali DOKUart", bjelovarskog festivala DOKUart.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

6. AJB DOC: “Dolazak proljeća u Buču” – Nakon okupacije

"Dolazak proljeća u Buču" / "When Spring Came to Bucha" (2022) Mile Tešajeve i Marcusa Lenza osvojio je glavnu nagradu na 6. AJB DOC-u.

6. AJB DOC: “Flotacija” – Flotiranje silnica svekolikosti

"Flotacija" (2023) Eluned Zoë Aiano i Alesandre Tatić osvojila je Posebno priznanje žirija na 6. AJB DOC-u.

Nagrada publike 6. AJB DOC-a dokumentarcu “Braća Musemić”

Ovogodiošnja Nagrada publike AJB DOC-a pripala je dokumentarnom filmu "Braća Musemić" autora Edina Isanovića i redatelja Nihada Ušanovića.

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka pogledalo više od pet tisuća gledatelja

Dokumentarac "El Shatt – nacrt za utopiju" (KOMPOT /...