PočetnaNajave"Online masterclass" snimatelja Igora Martinovića

“Online masterclass” snimatelja Igora Martinovića

|

Ovog petka (4.12. od 18 do 20 sati) u organizaciji Restarta održat će se online masterclass hrvatskog snimatelja Igora Martinovića, bivšeg studenta Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu koji već godinama radi u Americi gdje je ostvario izuzetno respektabilnu snimateljsku karijeru. Igor je bio direktor fotografije filma “Čovjek na žici” / “Man on Wire” (2008) britanskog autora Jamesa Marsha, koji je osvojio Oscara za najbolji dugometražni dokumentarni film, BAFTA-u te niz drugih nagrada. U zadnjih par godina Martinović radi s Errolom Morrisom, legendarnim američkim redateljem dokumentarnih filmova. S njim je snimio Netflixovu TV seriju “Wormwood” (2017) te dokumentarne filmove “American Dharma” (2018) i “My Psychodelic Love Story” (2020).

Igor je nominiran za nagradu Emmy za snimateljski rad na još jednoj Netflixovoj seriji “Kuća od karata” / “House of Cards” (2013. – 2018.), odnosno dokumentarac o Nini Simone, “What Happened Miss Simone?” (2015). Naš snimatelj također je dobitnik American Cinematographers Award (2017) za snimateljski rad na HBO-ovoj seriji “Kobna noć” / “The Night Of” (2016). Igorov zadnji projekt u narativnom polju je također HBO-ova serija “Autsajder” / “The Outsider” (2020) na kojoj je radio kao snimatelj te redatelj jedne od epizoda.

Masterclass će moderirati redatelj Nebojša Slijepčević, a kako biste ga pratili dovoljno je uključiti su u točno vrijeme . Ovaj događaj će biti interaktivan, pa će i gledatelji Igoru Martinoviću moći postavljati pitanja na chatu ispod streaminga.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

5. Nagrada Dokumetar: “Valerija” Sare Jurinčić najbolji hrvatski dokumentarac 2023. godine

"Valerija" Sare Jurinčić osvojila je Dokumetar za najbolji hrvatski dokumentarni film 2023. godine.

“Buena Vista Social Club” – Druga prilika za vječnost

U četvrtom nastavku "Rockdocsa" pišemo o dokumentarcu "Buena Vista Social Club" (1999) Wima Wendersa.

“Sretni kamperi” – Posljednje ljeto

"Sretni kamperi" film je koji može dojmiti dijelom svojih vizuala, ali i umoriti činjenicom dominantno nepoticajnog variranja više-manje istog.

17. Gledalište Kinokluba Zagreb – Oblačići s trotočjem

17. Gledalište Kinokluba Zagreb, održano je u zagrebačkoj Kinoteci od 29. svibnja do 1. lipnja.

“Bez sunca” – Jedini primjer svoje vrste

"Bez sunca" i Sandor Krasna ne mogu se postavljati u hijerarhiju, niti podvrći ozbiljnoj kritici, jer ostaju jedini primjeri svoje vrste.

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.