PočetnaVijesti"Distribuiraj to!": Otvorene prijave za besplatnu radionicu o promociji i distribuciji dokumentarnog...

“Distribuiraj to!”: Otvorene prijave za besplatnu radionicu o promociji i distribuciji dokumentarnog filma

-

Nakon uspješno održane edukacijske radionice o distribuciji dokumentarnog filma u Rijeci prošle godine, ovogodišnje izdanje programa “Distribuiraj to!” (“Distribute This!”) održat će se od 14. do 18. prosinca 2020. online radi prevencije širenja bolesti COVID-19. Radionica je namijenjena filmskim profesionalcima, ali i studentima te ostaloj zainteresiranoj javnosti te ne zahtijeva prethodno znanje i iskustvo, a mogu se prijaviti polaznici iz cijele Hrvatske. Kao i prethodno izdanje radionice “Distribuiraj to!”, i ovo će polaznicima ponuditi detaljan uvid u pripremu i realizaciju dokumentarnih projekta – od razvoja do finalizacije i distribucije.

Kroz radionicu će polaznici će učiti o suvremenim tendencijama u distribuciji dokumentarnih filmova (festivalska, digitalna, kino i televizijska distribucija, ali i alternativni kanali distribucije) i o filmskoj industriji općenito (financiranje, programi razvoja i usavršavanja projekta, filmski marketi i forumi, potencijalni partneri – od fondova, televizija do koproducenata; festivali, programski slotovi i određenja, VOD platforme – komercijalne, nezavisne, edukativne; agregatori i sl.).

Edukativni program prilagođen je polaznicima raznih razina znanja i iskustava, od mladih redatelja i redateljica, producenata i producentica, kulturnih djelatnica i djelatnika u audiovizualnoj industriji te zainteresiranih studenata i pojedinaca bez filmskog iskustva.
Osim niza stručnih predavanja, organizirat će se i gledanje jednog dokumentarnog filma, analiza slučaja tog filma, te se planiraju individualne konzultacije na kojima će se s polaznicima razgovarati o njihovim planiranim projektima.

Predavačice su producentice Iva Tkalec (Playtime Films, Belgija), Sabina Krešić (Fade in, Hrvatska), Marina Burić (ZagrebDox, IDFA, Hrvatska, Nizozemska), Irena Taskovski (Taskovski Films, Velika Britanija), Tamara Babun i Una Radić (Wolfgang&Dolly, Hrvatska), Martina Petrović (Desk Kreativne Europe – Ureda MEDIA, Hrvatska) i Morana Ikić Komljenović (Little Red Dot, Hrvatska).

Prijave se primaju od 20. studenoga do 7. prosinca na mail [email protected] 

Projekt “Distribuiraj to!” provodi Little Red Dot u suradnji sa produkcijskom kućom Wolfgang&Dolly iz Zagreba, Mini Art-kinom iz Rijeke, udrugom Filmaktiv iz Rijeke, producentskom kućom Fade In iz Zagreba te agencijom Taskovski Films iz Londona.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije