PočetnaVijestiPoziv hrvatskim autorima za prijavu na DOK Film Market

Poziv hrvatskim autorima za prijavu na DOK Film Market

-

U suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, DOK Leipzig, ugledni njemački festival dokumentarnog i animiranog filma, otvorio je poziv hrvatskim autorima za besplatnu prijavu dokumentarnih projekata na ovogodišnje izdanje DOK Film Marketa, online filmske knjižnice dostupne akreditiranim profesionalcima. Bit će izabrano do pet projekata, koji će pak dobiti priliku predstaviti se snimkom. Rok za prijavu istječe u petak, 2. listopada u 16 sati.

Odabrani projekti bit će prikazani online, i to u četvrtak, 29. listopada od 12 do 14 sati. Kako piše u službenoj HAVC-ovoj obavijesti, autori će nakon projekcije sudjelovati na okruglom stolu zajedno s deset do dvanaest decision makera uz moderiranje Brigid O’Shee, voditeljice DOK Industryja.

Dokumentarni projekti koje je moguće prijaviti moraju biti u fazi produkcije ili postprodukcije, po mogućnosti u kasnoj fazi razvoja. Vrlo je bitno da su prijavljeni projekti prikladni i zanimljivi međunarodnom tržištu te da dio prezentacije čine i isječci. Poželjna je također i planirana premijera u 2021. ili početkom 2022. godine.

Detaljnije informacije, zajedno s kontaktima provjerite na službenoj stranici Hrvatskog audiovizualnog centra.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije