PočetnaVijestiPoziv hrvatskim autorima za prijavu na DOK Film Market

Poziv hrvatskim autorima za prijavu na DOK Film Market

|

U suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, DOK Leipzig, ugledni njemački festival dokumentarnog i animiranog filma, otvorio je poziv hrvatskim autorima za besplatnu prijavu dokumentarnih projekata na ovogodišnje izdanje DOK Film Marketa, online filmske knjižnice dostupne akreditiranim profesionalcima. Bit će izabrano do pet projekata, koji će pak dobiti priliku predstaviti se snimkom. Rok za prijavu istječe u petak, 2. listopada u 16 sati.

Odabrani projekti bit će prikazani online, i to u četvrtak, 29. listopada od 12 do 14 sati. Kako piše u službenoj HAVC-ovoj obavijesti, autori će nakon projekcije sudjelovati na okruglom stolu zajedno s deset do dvanaest decision makera uz moderiranje Brigid O’Shee, voditeljice DOK Industryja.

Dokumentarni projekti koje je moguće prijaviti moraju biti u fazi produkcije ili postprodukcije, po mogućnosti u kasnoj fazi razvoja. Vrlo je bitno da su prijavljeni projekti prikladni i zanimljivi međunarodnom tržištu te da dio prezentacije čine i isječci. Poželjna je također i planirana premijera u 2021. ili početkom 2022. godine.

Detaljnije informacije, zajedno s kontaktima provjerite na službenoj stranici Hrvatskog audiovizualnog centra.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.

Dodjela Nagrade Dokumetar u Dokukinu KIC

U organizaciji portala Dokumentarni.net, u zagrebačkom Dokukinu KIC će u utorak, 18. lipnja u 19 sati, po peti put biti dodijeljena Nagrada Dokumetar.

17. Beldocs: Razbijanje utopije o dominantne poretke

Na ovogodišnjem Beldocsu svjedočili smo još jednom presjeku produkcije srpskog dokumentarnog filma.

“Posljednji valcer” – Film koji se pušta glasno

"Posljednji valcer" / "The Last Waltz" (1978) Martina Scorsesea publika i kritika nazivaju jednim od najboljih rock filmova svih vremena.