PočetnaVijestiOdgađaju se festivali u Puli i Motovunu

Odgađaju se festivali u Puli i Motovunu

-

S obzirom na situaciju s koronavirusom i sve veći broj zaraženih u Republici Hrvatskoj, te poštujući smjernice nadležnih stručnih službi, odgađaju se ovogodišnja izdanja Pulskog filmskog festivala te Motovun Film Festivala.

Najnovije, 67. izdanje Pulskog filmskog festivala trebalo se održati od 18. do 26. srpnja, no zbog spomenutih zbivanja isti se neće održati u svojoj tradicionalnoj formi. Organizatori ističu kako će obavijestiti javnost o eventualnim alternativnim kanalima održavanja ili prikazivanja festivalskih programa.

Zdravlje publike i svih uključenih u organizaciju, najbitnije je i organizatorima Motovun Film Festivala koji se trebao održati od 30. srpnja do 1. kolovoza. Iako se 23. izdanje MFF-a također neće odvijati u predviđenim gabaritima, određeni programi ipak će pronaći mjesto do publike.

Tako se program za djecu i mlade [email protected] (23. – 26.7.) u Buzetu nastavlja po planu, a i dalje se pripremaju i planirane projekcije diljem Istarske županije. Po riječima organizatora, teku pripreme za programe na zagrebačkoj Ljetnoj pozornici Tuškanac od 31. srpnja do 3. kolovoza, kao i ljetne projekcije diljem jadranske obale te opsežniji program u zagrebačkoj Laubi od 27. kolovoza do 6. rujna. Po potrebi, dio programa mogao bi biti predstavljen online.

Opširnije informacije doznajte na službenim stranicama Pule, odnosno Motovuna.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Sinoć otvoreno 16. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sinoć je prvim dvjema projekcijama u Kinu Kinoteka otvoreno 16. Gledalište, godišnji festival Kinokluba Zagreb.

“Radovi u tijeku” Joséa Luisa Guerína u Klubu Pulske filmske tvornice

U Klubu Pulske filmske tvornice dana će biti organizirana projekcija filma "Radovi u tijeku" (2001) Joséa Luisa Guerína.

“Zalagaonica” – Daleko je Las Vegas

"Zalagaonica" (2022) poljskog redatelja Łukasza Kowalskog prati događaje i interakcije unutar jedne od najvećih europskih zalagaonica.

12. Škola dokumentarnog filma: Dometi minimalističkog

Najnovija, Restartova 12. Škola dokumentarnog filma okončana je svečanom premijerom filmova polaznika, 11. svibnja u Dokukinu KIC.

“Posljednji” – Sizifov osmijeh

"Posljednji" Aleksandra F. Stasenka u deset minuta trajanja bez korištenja govora prikazuje posljednje pjeskare u mjestu Privlaka pored Nina.

“Still: A Michael J. Fox Movie” – U filmskom pokretu

Oskarovac Davis Guggenheim na tržište je izbacio svoj novi dokumentarac, "Still: A Michael J. Fox Movie" (2023).

16. Gledalište Kinokluba Zagreb u Kinoteci

Od 31 svibnja do 2. lipnja u zagrebačkom Kinu Kinoteka održat će se 16. Gledalište Kinokluba Zagreb.

“Zalagaonica” Łukasza Kowalskog u hrvatskim kinima

U hrvatska kina stiže dokumentarni film "Zalagaonica" (2022) poljskog redatejla Łukasza Kowalskog.

“12:08 Istočno od Bukurešta” u Klubu Pulske filmske tvornice

U Klubu Pulske filmske tvornice danas će biti prikazan dokumentarni film "12:08 Istočno od Bukurešta" (2008) Corneliua Porumboiua.

16. Beldocs: Filmske topologije

Osobitost netom završenog, 16. Beldocsa (Beograd, 10. - 17.5.), možda je upravo inzistiranje na zasebnom srpskom natjecateljskom programu.