Početna Vijesti Odgađaju se festivali u Puli i Motovunu

Odgađaju se festivali u Puli i Motovunu

-

S obzirom na situaciju s koronavirusom i sve veći broj zaraženih u Republici Hrvatskoj, te poštujući smjernice nadležnih stručnih službi, odgađaju se ovogodišnja izdanja Pulskog filmskog festivala te Motovun Film Festivala.

Najnovije, 67. izdanje Pulskog filmskog festivala trebalo se održati od 18. do 26. srpnja, no zbog spomenutih zbivanja isti se neće održati u svojoj tradicionalnoj formi. Organizatori ističu kako će obavijestiti javnost o eventualnim alternativnim kanalima održavanja ili prikazivanja festivalskih programa.

Zdravlje publike i svih uključenih u organizaciju, najbitnije je i organizatorima Motovun Film Festivala koji se trebao održati od 30. srpnja do 1. kolovoza. Iako se 23. izdanje MFF-a također neće odvijati u predviđenim gabaritima, određeni programi ipak će pronaći mjesto do publike.

Tako se program za djecu i mlade [email protected] (23. – 26.7.) u Buzetu nastavlja po planu, a i dalje se pripremaju i planirane projekcije diljem Istarske županije. Po riječima organizatora, teku pripreme za programe na zagrebačkoj Ljetnoj pozornici Tuškanac od 31. srpnja do 3. kolovoza, kao i ljetne projekcije diljem jadranske obale te opsežniji program u zagrebačkoj Laubi od 27. kolovoza do 6. rujna. Po potrebi, dio programa mogao bi biti predstavljen online.

Opširnije informacije doznajte na službenim stranicama Pule, odnosno Motovuna.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Otvorene prijave za radionice 7. Star Film Festa

Otvorene su prijave za radionice 7. Star Film Festa, koji će se od 3. do 5. rujna održati u Sisku.

Liburnia uplovljava u Gomirje

Najnovije projekcije programa "Liburnia uplovljava" održat će se u mjestu Gomirje pokraj Ogulina, 8. i 13. kolovoza.

“I’ll Be Gone in the Dark” – Izađi na svjetlo

Mini-serijal "I'll Be Gone in the Dark" (koredatelji Myles Kane, Josh Koury i Elizabeth Wolff; 2020.) jedno je od najboljih TV-iskustava 2020. godine.

Tomislav Radić – Zaboravljeni dokumentarist (X)

Posljednji tekst prve sezone serijala tekstova "Rastrimo zastrto", u kojem se prisjećamo zaboravljenih dokumentaraca Tomislava Radića.

Objavljen program 21. Mediteran Film Festivala

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival koji se od 19. do 22. kolovoza tradicionalno trebao održati u Širokom Brijegu, prebačen...

Nastavlja se program 15. SKORO DOKUarta

Predstojećeg vikenda (subota i nedjelja, 8. i 9. kolovoza od 21 sat) u Bjelovaru se nastavlja program 15. SKORO DOKUarta.

Hrvoslava Brkušić: “Nepredviđene situacije mjesta su kreativnih mogućnosti u montaži”

Montažerka Hrvoslava Brkušić zatvara premijernu sezonu "Pogleda iza objektiva", serije intervjua na portalu Dokumentarni.net.

66. TV BAFTA-e: “Leaving Neverland” najbolji doku-serijal, Arthur Cary naj-redatelj

U Londonu su sinoć dodijeljene 66. po redu TV BAFTA-e za najbolja britanska televizijska ostvarenja u 2019. godini.

Pula počinje potkraj kolovoza, Motovun na turneji

Pokreću se koronavirusom odgođena najnovija izdanja Pulskog filmskog festivala, odnosno Motovun Film Festivala.

“Što je film? (ep. 13): Faktografski ili dokumentarni film” – Vrijeme i istina

U posljednjim ovosezonskim "Prozorima" naglasak je stavljen na epizodu serijala "Što je film?" (1987) voditelja Ante Peterlića.