PočetnaVijestiOdgađaju se festivali u Puli i Motovunu

Odgađaju se festivali u Puli i Motovunu

|

S obzirom na situaciju s koronavirusom i sve veći broj zaraženih u Republici Hrvatskoj, te poštujući smjernice nadležnih stručnih službi, odgađaju se ovogodišnja izdanja Pulskog filmskog festivala te Motovun Film Festivala.

Najnovije, 67. izdanje Pulskog filmskog festivala trebalo se održati od 18. do 26. srpnja, no zbog spomenutih zbivanja isti se neće održati u svojoj tradicionalnoj formi. Organizatori ističu kako će obavijestiti javnost o eventualnim alternativnim kanalima održavanja ili prikazivanja festivalskih programa.

Zdravlje publike i svih uključenih u organizaciju, najbitnije je i organizatorima Motovun Film Festivala koji se trebao održati od 30. srpnja do 1. kolovoza. Iako se 23. izdanje MFF-a također neće odvijati u predviđenim gabaritima, određeni programi ipak će pronaći mjesto do publike.

Tako se program za djecu i mlade Buzz@teen (23. – 26.7.) u Buzetu nastavlja po planu, a i dalje se pripremaju i planirane projekcije diljem Istarske županije. Po riječima organizatora, teku pripreme za programe na zagrebačkoj Ljetnoj pozornici Tuškanac od 31. srpnja do 3. kolovoza, kao i ljetne projekcije diljem jadranske obale te opsežniji program u zagrebačkoj Laubi od 27. kolovoza do 6. rujna. Po potrebi, dio programa mogao bi biti predstavljen online.

Opširnije informacije doznajte na službenim stranicama Pule, odnosno Motovuna.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

17. Subversive Film Festival: “Zemlja za nas” – Bez motike nema kruha

"Zemlja za nas", cjelovečernji prvenac Karle Crnčević, otpočinje razmjerno tajanstveno, sugerirajući ulazak u kakav svijet misterija...

“Crna kutija: Dnevnici” Shiori Ito najbolji dokumentarni film 17. Subversive Film Festivala

Svečanom dodjelom nagrada "Wild Dreamer Dragan Rubeša", u subotu je završeno sedamnaesto izdanje Subversive Film Festivala.

17. Subversive Film Festival: “Soundtrack za državni udar” – (De)džezifikacija Konga

"Soundtrack za državni udar" (2024) je impresivan film koji se može uvrstiti među najviša dostignuća svetske dokumentaristike tekuće dekade.

Zlatna palma za film “Čovjek koji nije mogao šutjeti” Nebojše Slijepčevića!

Igrani film "Čovjek koji nije mogao šutjeti" Nebojše Slijepčevića osvojio je Zlatnu palmu za najbolji kratkometražni film 77. Cannesa!

17. Subversive Film Festival: “Moj ukradeni planet” – Nakon revolucije

"Moj ukradeni planet" sjetan je film, natopljen s mnogo gorčine, jer je autorica u svojoj domovini Iranu provela više od četrdeset godina.

17. Subversive Film Festival: “Stanari” – Tri sprovoda i dva štrajka glađu

"Stanari" / "The Flats" (2024) Alessandre Celesije, usmjereni su na posljedice Nevolja (The Troubles / Na Trioblóidi), kako ih zovu u Irskoj.

Renata Poljak: “Imamo dokumentarna svjedočenja o ženama strašne snage”

Renata Poljak je na 20. ZagrebDoxu, u sklopu Regionalne konkurencije, predstavila svoj najnoviji film, "Šume šume" (2024).

Tri dana dokumentaraca na 18. Vox Feminae Festivalu

Tri dana filmskog programa 18. Vox Feminae Festivala donosi raznoliku selekciju filmova koji se bave temama rodne ravnopravnosti, seksualnosti i ženskog nasljeđa.

Niz hrvatskih dokumentaraca i projekata na 17. Beldocsu

Na ovogodišnjem, 17. Beldocsu (22. - 29. svibnja), bit će prikazan cijeli niz hrvatskih dokumentarnih filmova.

17. Subversive Film Festival: “Favoriten” – Gospođa Idiskut i njeno odeljenje

"Favoriten" (2024) austrijske autorke Ruth Beckermann, prati jedno odeljenje najveće osnovne škole u bečkoj četvrti Favoriten.