Početna Vijesti Odgađaju se festivali u Puli i Motovunu

Odgađaju se festivali u Puli i Motovunu

-

S obzirom na situaciju s koronavirusom i sve veći broj zaraženih u Republici Hrvatskoj, te poštujući smjernice nadležnih stručnih službi, odgađaju se ovogodišnja izdanja Pulskog filmskog festivala te Motovun Film Festivala.

Najnovije, 67. izdanje Pulskog filmskog festivala trebalo se održati od 18. do 26. srpnja, no zbog spomenutih zbivanja isti se neće održati u svojoj tradicionalnoj formi. Organizatori ističu kako će obavijestiti javnost o eventualnim alternativnim kanalima održavanja ili prikazivanja festivalskih programa.

Zdravlje publike i svih uključenih u organizaciju, najbitnije je i organizatorima Motovun Film Festivala koji se trebao održati od 30. srpnja do 1. kolovoza. Iako se 23. izdanje MFF-a također neće odvijati u predviđenim gabaritima, određeni programi ipak će pronaći mjesto do publike.

Tako se program za djecu i mlade [email protected] (23. – 26.7.) u Buzetu nastavlja po planu, a i dalje se pripremaju i planirane projekcije diljem Istarske županije. Po riječima organizatora, teku pripreme za programe na zagrebačkoj Ljetnoj pozornici Tuškanac od 31. srpnja do 3. kolovoza, kao i ljetne projekcije diljem jadranske obale te opsežniji program u zagrebačkoj Laubi od 27. kolovoza do 6. rujna. Po potrebi, dio programa mogao bi biti predstavljen online.

Opširnije informacije doznajte na službenim stranicama Pule, odnosno Motovuna.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.