PočetnaNajaveKinopremijera dokumentarca "Da je meni ono što mi nije" Višnje Skorin

Kinopremijera dokumentarca “Da je meni ono što mi nije” Višnje Skorin

-

Da li je želja za uspjehom rezervirana samo za mlade i prosperitetne? Da li je naivno u pedesetima, s borama i kilama viška, vjerovati i dalje u uspjeh, i to na pjevačkoj estradi? Da li stvarno nikad nije kasno za ostvarenje snova, čak i kad si navodno stara i sigurno nezaposlena, sa sudskim troškovima za vratom i prostom spoznajom da se računi moraju platiti?

Dio je to priče glavne junakinje dokumentarnog filma “Da je meni ono što mi nije” (3D2D Animatori, 2019.) redateljice Višnje Skorin koji prati prekarnu sudbinu Sandre Jurak, nekadašnje prateće vokalistice nizu domaćih i regionalnih zvijezda, čije je lice ostalo prepoznatljivo i nakon njezinog dugog perioda odsustva s pozornica. Niz godina radila je istovremeno i u sportskoj redakciji kao montažerka i realizatorica, te treći posao osobne asistentice jedne estradne zvijezde.

Spletom okolnosti, s nogom pristojno u pedesetima, Sandra ostaje bez svih poslova, bez nekog izbora, vraća se kući, mami u mali stan, u kvart iz kojeg je otišla prije trideset godina. Novac zaraditi mora pa joj ni jedan posao nije stran: čisti stanove, brine o zgradi, njeguje staricu Šaćiru. Ipak, najveća joj želja ostaje zarađivati pjevanjem. Iako slava izgleda kao nemoguća misija, prijavljuje se na televizijski show, dajući si još jednu pjevačku šansu.

“Da je meni ono što mi nije” prati Sandrin dramatični životni put na emotivan i potresan način, i sve do ulaska u reality show znakovita naziva, “Nikad nije kasno”, gdje je u žiriju dočekuju dobro poznati bivši joj estradni suradnici: Vlado Kalember, Tonči Huljić i Lana Klingor, uz voditeljsku palicu Sanje Doležal.

Film je imao svjetsku premijeru na prošlogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, gdje je ušao među pet najboljih filmova prema glasovima publike, a pripala mu je i čast otvoriti prošlogodišnji Liburnia Film Festival u Opatiji. Zagrebačka publika dokumentarac će imati priliku vidjeti u četvrtak, 18. lipnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac s početkom u 21.30 sati, uz gostovanje ekipe filma kao i nastup glavne protagonistice Sandre Jurak.

Scenarij, režiju i montažu filma potpisuje Višnja Skorin, producent je Lado Skorin, direktor fotografije Srđan Kovačević, za glazbu je zadužena Sandra Jurak, dok je dizajn zvuka odradio Hrvoje Štefotić. Dokumentarac je pak nastao u produkciji 3D2D Animatora.

Nakon premijerne projekcije na Ljetnoj pozornici Tuškanac, “Da je meni ono što mi nije” na programu je zagrebačkog Dokukina KIC, u petak i subotu, 26. i 27. lipnja te tijekom ljeta i u drugim kinima diljem Hrvatske.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije