PočetnaVijestiOtvorene prijave za 7. STIFF – Međunarodni studentski filmski festival

Otvorene prijave za 7. STIFF – Međunarodni studentski filmski festival

-

Nakon šest uspješnih izdanja i više od 350 prikazanih igranih, dokumentarnih,
animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta, STIFF – Međunarodni studentski filmski festival poziva autore da prijave svoje filmove na sedmo izdanje koje će se održati od 26. do 29. studenog 2020. u Rijeci.

Za Natjecateljski program STIFF-a mogu se prijaviti studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. siječnja 2018. godine. Prijave su otvorene i za debitantske radove bivših studenata filma te eksperimentalne filmove, a otvorena je i posebna kategorija posvećena zvuku.

Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo putem Film Freeway platforme.

STIFF Film Festival je kao i uvijek otvoren po pitanju sadržaja, a ove godine posebna pažnja pridaje se zvuku. Kako bi se dublje istražila ulogu zvuka u filmu, ali i njegov utjecaj u suvremenom društvu, za festival 2020. kreiran je posebni program pod nazivom “Zvučne okupacije” koji će kroz inovativan audiovizualni sadržaj alterirati ulogu zvuka, postaviti zvuk ravnopravno, ako ne i u dominantan položaj u odnosu na sliku. U ovoj kategoriji mogu se prijaviti filmovi koji kroz kreativno oblikovanje zvuka ili glazbe grade filmski narativ, kreirajući pritom snažno audiovizualno iskustvo. Primaju se igrani, animirani, dokumentarni i eksperimentalni filmovi do 60 minuta trajanja, završeni nakon 1. siječnja 2015 godine.

Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni i animirani film, a i publika će imati priliku izabrati svog favorita. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima. Prijave se primaju sve do 1. lipnja 2020. godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije