Kad je poznati američki sportski novinar Bill Simmons 2009. godine kao suosnivač krenuo u avanturu pod nazivom “30 for 30” (2009. -), nitko nije mogao predvidjeti do kojih će se visina vinuti ovaj nenadmašni ESPN-ov serijal. Jedanaest godina kasnije bez ikakve sumnje možemo reći da se radi o najboljem sportskom serijalu svih vremena koji nam je, primjerice, podario gemove poput “Jednom braća” / “Once Brothers” (Michael Tolajian, 2010.) i “The Two Escobars” ( Jeff i Michael Zimbalist, 2010.).

Simmons je na projektu ostao do 2016., godinu duže od ružnog raskida ugovora s ESPN-om na kojem je ostavio kosti. Rane su u međuvremenu vjerojatno zacijelile, a svestrani Simmons osnovao je digitalnu tvrtku The Ringer s istoimenom stranicom kao kreativnim zamašnjakom, svojevrsnom reinkarnacijom njegovog pop-kulturnog bloga Grantland ugašenog 2015. godine.

A upravo će The Ringer na čelu sa Simmonsom producirati šestodijelni doku-serijal posvećen ključnim događajima i osobama iz svijeta glazbe. Još uvijek neimenovana serija trebala bi pokriti najrazličitije glazbene izvođače, pripadajuće trendove, etikete itd. – sve u sličnim, dinamičnim “30 for 30” gabaritima i različitim autorima svake pojedinačne epizode. Glazbeni “30 for 30” ne zvuči nimalo loše, pogotovo uzimajući u obzir ozbiljnost partnera, kabelsku mrežu HBO na kojoj bi serijal trebao osvanuti sljedeće godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here