PočetnaNajaveSjećanje na Krunoslava Heidlera u Kinu Tuškanac

Sjećanje na Krunoslava Heidlera u Kinu Tuškanac

-

U sjećanje na nedavno preminulog Krunoslava Heidlera (1932. – 2019.), oca hrvatskog nezavisnog filma i dobrog duha hrvatske kinematografije, sutra (četvrtak, 24.10.) će u Kinu Tuškanac biti prikazan izbor od šest kratkometražnih i jednog dugometražnog igranog filma “Živa istina” (1972) Tomislava Radića. Program započinje kratkim dokumentarcem “Heidlerov krug” (2013) bosanskohercegovačkog autora Nedžada Begovića, koji donosi Heidlerova sjećanja na različita razdoblja njegovog života. Uoči projekcije uvodnu riječ održat će filmski redatelj i montažer Damir Čučić.

Kruno Heidler bio je zaljubljenik u fotografiju i film, čovjek velike energije i iskričavog duha koji je, baveći se filmom tijekom više od pola stoljeća, ostavio iznimno bogat i vrijedan trag u hrvatskoj kinematografiji. Bio je tako inicijator ili utemeljitelj oko 120 filmskih klubova, tajnik Kino saveza Hrvatske od njegovog utemeljenja 1963. godine, pokretač Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva te utemeljitelj niza festivala i filmskih biblioteka.

Program počinje u četvrtak, 24.10., u 19 sati. Ulaz na ovaj program je besplatan, a opširnije informacije doznajte na službenoj stranici Kina Tuškanac.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije