Početna Vijesti Edukativni program 17. Luburnia Film Festivala

Edukativni program 17. Luburnia Film Festivala

-

Liburnia Film Festival i ove godine nudi zanimljiv edukativni program, pa će tako polaznici svoje prve filmske korake moći napraviti na radionicama “Filmska početnica” i “Prvi put snimam” koje se provode u suradnji s udrugama Filmaktiv i Restart. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a zainteresirani se mogu prijaviti do 20. kolovoza ove godine. 

U potrazi za pričom ovogodišnja tema Filmske početnice je “Tragači – kolažni princip prikupljanja”, a namijenjena je djeci u dobi od sedam do deset godina. Za vrijeme trodnevne radionice polaznici će proći kroz osnove tehnike stop-animacije, kolektivno će razviti ideje za kratke medijske zapise i istražiti medijske mogućnosti i ograničenja. Kroz ulogu tragača djeca će skupljati tekstove, slike, zvukove, napuštene materijale i predmete iz naše okoline, kako bi istražili na koje sve načine možemo pronaći priču. Radionicu pripremaju Vanja Babić i Vanda Kreutz iz udruge Restart. Ista će se održavati od 27. do 29. kolovoza od 19 do 20 sati u Vili Antonio.

Filmaktivovci Igor Crnković i Sara Salamon od 26. do 30. kolovoza pripremaju radionicu “Prvi put snimam”. Ovdje će polaznici steći osnovna znanja i vještine potrebne za izradu kratkog dokumentarnog filma te naučiti ponešto više o specifičnostima žanra. Polaznici radionice imat će priliku raditi s kamerom i snimačem zvuka te montirati materijale. Radionica će se održavati svih pet dana od 15 do 19 sati u Vili Antonio.

Za prijavu na radionice potrebno je poslati mail na [email protected]. Za radionicu “Prvi put snimam” potrebno je podnijeti prijavu do nedjelje 19. kolovoza, a za “Filmsku početnicu” do ponedjeljka 20. kolovoza. U mailu je potrebno navesti naziv radionice na koju se prijavljujete, kontakt podatke polaznika/skrbnika (ime i prezime, broj mobitela, mail) te dob polaznika.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.