PočetnaVijestiEdukativni program 17. Luburnia Film Festivala

Edukativni program 17. Luburnia Film Festivala

-

Liburnia Film Festival i ove godine nudi zanimljiv edukativni program, pa će tako polaznici svoje prve filmske korake moći napraviti na radionicama “Filmska početnica” i “Prvi put snimam” koje se provode u suradnji s udrugama Filmaktiv i Restart. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a zainteresirani se mogu prijaviti do 20. kolovoza ove godine. 

U potrazi za pričom ovogodišnja tema Filmske početnice je “Tragači – kolažni princip prikupljanja”, a namijenjena je djeci u dobi od sedam do deset godina. Za vrijeme trodnevne radionice polaznici će proći kroz osnove tehnike stop-animacije, kolektivno će razviti ideje za kratke medijske zapise i istražiti medijske mogućnosti i ograničenja. Kroz ulogu tragača djeca će skupljati tekstove, slike, zvukove, napuštene materijale i predmete iz naše okoline, kako bi istražili na koje sve načine možemo pronaći priču. Radionicu pripremaju Vanja Babić i Vanda Kreutz iz udruge Restart. Ista će se održavati od 27. do 29. kolovoza od 19 do 20 sati u Vili Antonio.

Filmaktivovci Igor Crnković i Sara Salamon od 26. do 30. kolovoza pripremaju radionicu “Prvi put snimam”. Ovdje će polaznici steći osnovna znanja i vještine potrebne za izradu kratkog dokumentarnog filma te naučiti ponešto više o specifičnostima žanra. Polaznici radionice imat će priliku raditi s kamerom i snimačem zvuka te montirati materijale. Radionica će se održavati svih pet dana od 15 do 19 sati u Vili Antonio.

Za prijavu na radionice potrebno je poslati mail na [email protected]. Za radionicu “Prvi put snimam” potrebno je podnijeti prijavu do nedjelje 19. kolovoza, a za “Filmsku početnicu” do ponedjeljka 20. kolovoza. U mailu je potrebno navesti naziv radionice na koju se prijavljujete, kontakt podatke polaznika/skrbnika (ime i prezime, broj mobitela, mail) te dob polaznika.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije