PočetnaVijestiEdukativni program 17. Luburnia Film Festivala

Edukativni program 17. Luburnia Film Festivala

|

Liburnia Film Festival i ove godine nudi zanimljiv edukativni program, pa će tako polaznici svoje prve filmske korake moći napraviti na radionicama “Filmska početnica” i “Prvi put snimam” koje se provode u suradnji s udrugama Filmaktiv i Restart. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a zainteresirani se mogu prijaviti do 20. kolovoza ove godine. 

U potrazi za pričom ovogodišnja tema Filmske početnice je “Tragači – kolažni princip prikupljanja”, a namijenjena je djeci u dobi od sedam do deset godina. Za vrijeme trodnevne radionice polaznici će proći kroz osnove tehnike stop-animacije, kolektivno će razviti ideje za kratke medijske zapise i istražiti medijske mogućnosti i ograničenja. Kroz ulogu tragača djeca će skupljati tekstove, slike, zvukove, napuštene materijale i predmete iz naše okoline, kako bi istražili na koje sve načine možemo pronaći priču. Radionicu pripremaju Vanja Babić i Vanda Kreutz iz udruge Restart. Ista će se održavati od 27. do 29. kolovoza od 19 do 20 sati u Vili Antonio.

Filmaktivovci Igor Crnković i Sara Salamon od 26. do 30. kolovoza pripremaju radionicu “Prvi put snimam”. Ovdje će polaznici steći osnovna znanja i vještine potrebne za izradu kratkog dokumentarnog filma te naučiti ponešto više o specifičnostima žanra. Polaznici radionice imat će priliku raditi s kamerom i snimačem zvuka te montirati materijale. Radionica će se održavati svih pet dana od 15 do 19 sati u Vili Antonio.

Za prijavu na radionice potrebno je poslati mail na [email protected]. Za radionicu “Prvi put snimam” potrebno je podnijeti prijavu do nedjelje 19. kolovoza, a za “Filmsku početnicu” do ponedjeljka 20. kolovoza. U mailu je potrebno navesti naziv radionice na koju se prijavljujete, kontakt podatke polaznika/skrbnika (ime i prezime, broj mobitela, mail) te dob polaznika.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Sretni kamperi” – Posljednje ljeto

"Sretni kamperi" film je koji može dojmiti dijelom svojih vizuala, ali i umoriti činjenicom dominantno nepoticajnog variranja više-manje istog.

17. Gledalište Kinokluba Zagreb – Oblačići s trotočjem

17. Gledalište Kinokluba Zagreb, održano je u zagrebačkoj Kinoteci od 29. svibnja do 1. lipnja.

“Bez sunca” – Jedini primjer svoje vrste

"Bez sunca" i Sandor Krasna ne mogu se postavljati u hijerarhiju, niti podvrći ozbiljnoj kritici, jer ostaju jedini primjeri svoje vrste.

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".

17. Gledalište: “Oda” – Crvena avet

Mia Maros Živković je u filmu "Oda" ispisala dimenzijama malu, skromnu, intimističku, no dojmom oveliku odu hrabrim, ustrajnim ženama.

17. Beldocs: “Porodica na određeno vrijeme” – Putovanje onkraj providnog

"Porodica na određeno vrijeme" vizualno je i sadržajno poticajno ostvarenje, koje gledatelja okupira modifikacijama prepoznatljivih tema i motiva.

Dva dokumentarca u glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala

U glavnom programu 71. Pulskog filmskog festivala našla su se i dva hrvatska dokumentarna filma.

“Stop Making Sense” – Veliko djelo, veliko odijelo

Vizuali iz "Stop Making Sense" Jonathana Demmea zauvijek će ostati urezani u kolektivnoj svijesti, kao prva asocijacija na Talking Heads.

“The War Game” – Ogledni primjerak pseudodokumentarnog filma

U prvom eseju "Dokumentiranje fikcije" bavimo se Oscarom nagrađenim filmom "The War Game" (1966) redatelja Petera Watkinsa.