Početna Vijesti Edukativni program 17. Luburnia Film Festivala

Edukativni program 17. Luburnia Film Festivala

-

Liburnia Film Festival i ove godine nudi zanimljiv edukativni program, pa će tako polaznici svoje prve filmske korake moći napraviti na radionicama “Filmska početnica” i “Prvi put snimam” koje se provode u suradnji s udrugama Filmaktiv i Restart. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a zainteresirani se mogu prijaviti do 20. kolovoza ove godine. 

U potrazi za pričom ovogodišnja tema Filmske početnice je “Tragači – kolažni princip prikupljanja”, a namijenjena je djeci u dobi od sedam do deset godina. Za vrijeme trodnevne radionice polaznici će proći kroz osnove tehnike stop-animacije, kolektivno će razviti ideje za kratke medijske zapise i istražiti medijske mogućnosti i ograničenja. Kroz ulogu tragača djeca će skupljati tekstove, slike, zvukove, napuštene materijale i predmete iz naše okoline, kako bi istražili na koje sve načine možemo pronaći priču. Radionicu pripremaju Vanja Babić i Vanda Kreutz iz udruge Restart. Ista će se održavati od 27. do 29. kolovoza od 19 do 20 sati u Vili Antonio.

Filmaktivovci Igor Crnković i Sara Salamon od 26. do 30. kolovoza pripremaju radionicu “Prvi put snimam”. Ovdje će polaznici steći osnovna znanja i vještine potrebne za izradu kratkog dokumentarnog filma te naučiti ponešto više o specifičnostima žanra. Polaznici radionice imat će priliku raditi s kamerom i snimačem zvuka te montirati materijale. Radionica će se održavati svih pet dana od 15 do 19 sati u Vili Antonio.

Za prijavu na radionice potrebno je poslati mail na [email protected]. Za radionicu “Prvi put snimam” potrebno je podnijeti prijavu do nedjelje 19. kolovoza, a za “Filmsku početnicu” do ponedjeljka 20. kolovoza. U mailu je potrebno navesti naziv radionice na koju se prijavljujete, kontakt podatke polaznika/skrbnika (ime i prezime, broj mobitela, mail) te dob polaznika.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

31. Nordisk Panorama: “Umjetnica i lopov” najbolji nordijski dokumentarac 2020. godine

Završena je 31. Nordisk Panorama, godišnja smotra najboljih nordijskih kratkometražnih i dokumentarnih filmova.

Dina Pokrajac: “Namjera Arterije je približiti život i stvaranje umjetnika koji su obilježili svoje vrijeme”

Selektorica programa Dina Pokrajac za naš portal najavljuje ovogodišnje, četvrto izdanje festivala Arteria - tjedan filma o umjetnicima.

Hrvatski dokumentarci na posebnom izdanju ZagrebDoxa

U sklopu ovogodišnjeg posebnog izdanja ZagrebDoxa (4. - 11.10.) bit će prikazano dvanaest hrvatskih filmova.

Otvorene prijave za 52. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva

Otvorene su prijave za 52. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva, koja će se održati u Buzetu.

Dodijeljeni 72. Kreativni Emmyji i 41. Emmyji za najbolje vijesti i dokumentarne filmove

Doznali smo pobjednike 72. Kreativnih Emmyja i 41. Emmyja za najbolje vijesti i dokumentarne filmove.

U utorak počinje 4. Arteria – tjedan filma o umjetnicima

Ovog utorka u Zagrebu počinje četvrta Arteria - tjedan filma o umjetnicima u organizaciji Kulturno informativnog centra (KIC).

“Inconvenient Indian” do glavne doku-nagrade 45. Međunarodnog filmskog festivala u Torontu

Prije nekoliko dana dodjelom nagrada i priznanja završio je 45. Međunarodni filmski festival u Torontu (10. - 19.9.).

U petak se ponovno otvaraju vrata Dokukina KIC

U petak, 25. rujna ponovno se otvaraju vrata Dokukina KIC, jedinstvenog kina specijaliziranog za dokumentarce u centru Zagreba.

Poziv hrvatskim autorima za prijavu na DOK Film Market

U suradnji s HAVC-om, DOK Leipzig je otvorio poziv hrvatskim autorima za prijavu na ovogodišnje izdanje DOK Film Marketa.

3. AJB DOC: U srazu s virtualnim

Donosimo osvrt na 3. Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans, koji se u nešto drugačijim okolnostima održavao od 11. do 15.9.