Početna Vijesti Otvorene prijave za 17. Liburnia Film Festival

Otvorene prijave za 17. Liburnia Film Festival

-

Otvorene su prijave za sedamnaesto izdanje Liburnia Film Festivala, jedine festivalske manifestacije posvećene isključivo hrvatskom dokumentarnom filmu. Ovogodišnji LFF održat će se od 26. do 30. kolovoza u Opatiji, dok se prijave primaju do 15. svibnja 2019. godine.

Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2018. ili 2019. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a koji su nastali u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Filmovi u hrvatskoj koprodukciji bit će prihvaćeni samo ako je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu. Također su prihvatljivi filmovi koji će u trenutku zaključenja natječaja biti u rough cut fazi, za koje producenti mogu garantirati da će biti završeni najkasnije petnaest dana prije početka festivala. Filmovi starijih godina produkcije, kao i filmovi u kojima Hrvatska nije minimalno druga produkcijska zemlja, neće se razmatrati.

Peteročlani žiri LFF nagradit će najbolje autore nagradama za najbolji film, režiju, fotografiju, montažu, dizajn zvuka i najbolji regionalni film. Također će biti dodijeljena i Nagrada publike, dok žiri ima pravo dodijeliti i Posebna priznanja.

Opširnije informacije doznajte na službenoj stranici LFF-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Dokukino KIC ponovno otvara svoja vrata uz buket filmova za 8. mart

S Međunarodnim danom žena pred vratima, Dokukino KIC ponovno otvara svoja vrata u zagrebačkoj Preradovićevoj 5.

Etnografija nadrealnog filmskog eksperimenta

Na 50. IFFR-u (1. - 7. veljače), u Tiger Short selekciji prikazana su četiri etnofikcijska i eksperimentalno-dokumentarna naslova.

“Usidjelice” u hrvatskim kinima

U hrvatska kina dolazi dokumentarni film "Usidjelice" (2019) izraelskih dokumentaristica Shosh Shlam i Hille Medalije.

Al Jazeera Balkans: “Galeb” i “Kuća Male Zvijezde”

Na ovotjednom programu Al Jazeere Balkans prikazat će se između ostalih dokumentarni filmovi "Galeb" i "Kuća Male Zvijezde".

“What Would Sophia Loren Do?” – Putevima Sophije Loren

"What Would Sophia Loren Do?" Rossa Kauffmana spaja dva naizgled nespojiva života - Sophije Loren i "obične" Italoamerikanke Nancy Kulik.

Objavljeni rezultati 6. Scenarističkog programa “Krsto Papić”

Objavljeni su rezultati 6. Scenarističkog programa "Krsto Papić" Društva hrvatskih filmskih redatelja.

“Cheer” – Masterclass o sportu van radara

"Cheer" (2020) Grega Whiteleyja nije "Last Chance U", ali to niti ne treba biti.

“Nun of Your Business” u hrvatskim nezavisnim kinima

"Nun of Your Business" (2020) splitske redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić dolazi u nezavisna hrvatska kina.

Al Jazeera Balkans: “Love Child” i “The Long Shot”

Na programu Al Jazeere Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Love Child" te "The Long Shot".

“Colectiv” – Tranzicijske metastaze 21. stoljeća

Alexander Nanau je "Colectiv" počeo snimati želeći zabilježiti situaciju u Rumunjskoj, a potom je shvatio da je posrijedi kompleks nevaljalosti mnogo širi od europskog.