Otvorene su prijave za sedamnaesto izdanje Liburnia Film Festivala, jedine festivalske manifestacije posvećene isključivo hrvatskom dokumentarnom filmu. Ovogodišnji LFF održat će se od 26. do 30. kolovoza u Opatiji, dok se prijave primaju do 15. svibnja 2019. godine.

Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2018. ili 2019. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a koji su nastali u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Filmovi u hrvatskoj koprodukciji bit će prihvaćeni samo ako je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu. Također su prihvatljivi filmovi koji će u trenutku zaključenja natječaja biti u rough cut fazi, za koje producenti mogu garantirati da će biti završeni najkasnije petnaest dana prije početka festivala. Filmovi starijih godina produkcije, kao i filmovi u kojima Hrvatska nije minimalno druga produkcijska zemlja, neće se razmatrati.

Peteročlani žiri LFF nagradit će najbolje autore nagradama za najbolji film, režiju, fotografiju, montažu, dizajn zvuka i najbolji regionalni film. Također će biti dodijeljena i Nagrada publike, dok žiri ima pravo dodijeliti i Posebna priznanja.

Opširnije informacije doznajte na službenoj stranici LFF-a.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here