PočetnaVijestiOtvorene prijave za radionicu istraživačkog novinarstva i dokumentarnog filma

Otvorene prijave za radionicu istraživačkog novinarstva i dokumentarnog filma

-

Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija od 22.10. do 19.11.2018. organizira radionicu istraživačkog novinarstva i dokumentarnog filma, koja će se održavati ponedjeljkom i srijedom od 19 do 20.30 sati u Zvonimirovoj 21, Zagreb (prizemlje, stakleni izlog). Radionica prima do osmero polaznika, a namijenjena je studentima i novinarima koji grizu na istraživačko novinarstvo. Voditelji radionice su Saša Paparella, Hrvoje Appelt i Dario Juričan.

Radionica je praktičnog tipa, uključuje puno zadataka i pripremu za rad na dokumentarnom filmu istraživačkog karaktera, a organizatori napominju da ista spaja najbolje od novinskog istraživačkog rada i dokumentarnog filma.

Radionica je besplatna, ali zainteresirani će prije ulaska u nju morati napisati esej ili članak na jednu od zadanih tema dužine minimalno dvije kartice:

1. Tipični zagrebački političar Bandićeve ere je poligamni pastuh: mit ili stvarnost?
2. Uspjeti je lako, pitaj me kako – Ana Stojić Deban: od kuhačice kave do predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga
3. Je li autorica koncepta Trga žrtava fašizma Loredana Stunić najsjajnija zvijezda zagrebačke arhitekture?
4. Gradski radovi: dogovorna ekonomija?
5. Zagrebački holding: odlagalište potrošenih političara, novinara i rođaka?

Tekst s kontaktom i kratkim biografskim podacima treba poslati do 15.10.2018. na mail adresu [email protected] s naznakom: PRIJAVA ZA RADIONICU (sve poslati u jednom word ili pdf dokumentu). Odabrani polaznici bit će obaviješteni o primanju na radionicu do 19.10.2018. Najboljeg polaznika/cu radionice očekuje nagrada u vidu plaćenog jednotjednog rada s ekipom filma “Gazda” na novom projektu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije