PočetnaVijestiZavršila 20. Škola medijske kulture "Dr. Ante Peterlić"

Završila 20. Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić”

-

Svečanom prezentacijom programskih sadržaja u prepunom varaždinskom kinu Gaj, jučer je završila 20. Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” – jedan od  pet najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja u Hrvatskoj te među 150 najvažnijih na razini Europske Unije – koja se ove godine održavala u Varaždinu, od 18. do 28. kolovoza 2018.  Prezentaciju sadržaja Škole otvorile su Jelena Modrić, predsjednica Savjeta te Vera Robić-Škarica, voditeljica Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić”.

“Uz dva seminarska stupnja, imamo i dvanaest radioničkih programa, a cjelokupni program služi cjeloživotnom obrazovanju. Škola medijske kulture ove je godine imala 150 polaznika, petnaest predavača, dvanaest voditelja i jedanaest stručnih suradnika. Veseli me što ove godine imamo veliki broj novih polaznika, a to govori da će Škola imati i broja buduća izdanja”, rekla je Robić Škarica.

Programski sadržaj prezentirali su polaznici I. i II. seminarskog stupnja te polaznici radionice za igrani film, koju je vodio akademski filmski redatelj Ivan Goran Vitez; radionice za kameru i snimanje, pod vodstvom filmskog snimatelja Borisa Poljaka; za eksperimentalni film na čijem je čelu bio montažer i redatelj Damir Čučić; dokumentarni film pod vodstvom redatelja Tomislava Mršića; radionice za montažu s voditeljicom, akademskom filmskom montažerkom Ivanom Fumić te montažerom i filmskim kritičarem Slavenom Zečevićem; radionice za animirani film koju su vodili Miroslav Klarić i Jadranko Lopatić; radionice za postprodukciju zvuka pod vodstvom akademske filmske montažerke Dubravka Premar do radionice za filmski scenarij na čelu s filmskom autoricom Snježanom Tribuson. Okupljeni su poslušali i radijsku reportažu polaznika radionice radijske reportaže pod vodstvom urednice i novinarke Višnje Biti. Radovi su nagrađeni s puno pljeska i smijeha u prepunoj dvorani kina Gaj, a komentirao ih je legendarni prof. dr. sc. Hrvoje Turković.

Škola medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” vrijedan je doprinos razvijanju medijske, posebice filmske kulture, u okviru nastave hrvatskog jezika i književnosti u našim školama. Program Škole provodi se kao cjeloživotno obrazovanje i verificiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Školu medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” organizira Hrvatski filmski savez, a podupiru je brojni partneri i pokrovitelji.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije