PočetnaVijesti24. Sarajevo Film Festival: Đuri Gavranu nagrada Docu Rough Cut Boutiquea

24. Sarajevo Film Festival: Đuri Gavranu nagrada Docu Rough Cut Boutiquea

-

Najnoviji projekt Đure Gavrana, kratkometražni dokumentarni film “Jedna od nas” (Pipser), osvojio je jednu od nagrada na netom završenom Docu Rough Cut Boutiqueu. Radi se o radionici za filmove iz Jugoistočne Europe u fazi postprodukcijskog grubog šnita, koja se održava u sklopu industrijskog dijela (CineLink Industry Days) Sarajevo Film Festivala.

Na ovogodišnjem Boutiqueu 24. SFF-a sudjelovalo je pet projekata, a Gavran je došao do nagrade DOK Preview, koju će konzumirati na predstojećem Međunarodnom festivalu dokumentarnog i animiranog filma – DOK Leipzigu. Spomenuti prezentacijski preview punog naziva DOK Preview Training služi za privlačenje financijskih i distributivnih partnera, kao i mogućeg pronalaska doma svjetske premijere. 

U središte priče naš autor stavlja okupljanje bivših srednjoškolskih kolega u sklopu desetogodišnjice proslave mature, na kojoj se povede razgovor i o kolegici koja je tijekom školovanja trpjela obiteljsko zlostavljanje. Film je osvojio nagradu HBO Europe na ovogodišnjem ZagrebDox Prou, kao i financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra u kategoriji poticanja proizvodnje kratkometražnih dokumentarnih filmova.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije