Početna Vijesti 24. Sarajevo Film Festival: Đuri Gavranu nagrada Docu Rough Cut Boutiquea

24. Sarajevo Film Festival: Đuri Gavranu nagrada Docu Rough Cut Boutiquea

-

Najnoviji projekt Đure Gavrana, kratkometražni dokumentarni film “Jedna od nas” (Pipser), osvojio je jednu od nagrada na netom završenom Docu Rough Cut Boutiqueu. Radi se o radionici za filmove iz Jugoistočne Europe u fazi postprodukcijskog grubog šnita, koja se održava u sklopu industrijskog dijela (CineLink Industry Days) Sarajevo Film Festivala.

Na ovogodišnjem Boutiqueu 24. SFF-a sudjelovalo je pet projekata, a Gavran je došao do nagrade DOK Preview, koju će konzumirati na predstojećem Međunarodnom festivalu dokumentarnog i animiranog filma – DOK Leipzigu. Spomenuti prezentacijski preview punog naziva DOK Preview Training služi za privlačenje financijskih i distributivnih partnera, kao i mogućeg pronalaska doma svjetske premijere. 

U središte priče naš autor stavlja okupljanje bivših srednjoškolskih kolega u sklopu desetogodišnjice proslave mature, na kojoj se povede razgovor i o kolegici koja je tijekom školovanja trpjela obiteljsko zlostavljanje. Film je osvojio nagradu HBO Europe na ovogodišnjem ZagrebDox Prou, kao i financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra u kategoriji poticanja proizvodnje kratkometražnih dokumentarnih filmova.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Poznat žiri 21. Mediteran Film Festivala

Poznat je i žiri 21. Mediteran Film Festivala, koji će se od 19. do 22. kolovoza održati u Širokom Brijegu.

Jelena Androić: “Mač opće neizvjesnosti još uvijek visi nad našim glavama”

Izvršna direktorica Liburnia Film Festivala za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje festivala, koje nastaje u nikad težim općim uvjetima.

Otvorene prijave za radionice 7. Star Film Festa

Otvorene su prijave za radionice 7. Star Film Festa, koji će se od 3. do 5. rujna održati u Sisku.

Liburnia uplovljava u Gomirje

Najnovije projekcije programa "Liburnia uplovljava" održat će se u mjestu Gomirje pokraj Ogulina, 8. i 13. kolovoza.

“I’ll Be Gone in the Dark” – Izađi na svjetlo

Mini-serijal "I'll Be Gone in the Dark" (koredatelji Myles Kane, Josh Koury i Elizabeth Wolff; 2020.) jedno je od najboljih TV-iskustava 2020. godine.

Tomislav Radić – Zaboravljeni dokumentarist (X)

Posljednji tekst prve sezone serijala tekstova "Rastrimo zastrto", u kojem se prisjećamo zaboravljenih dokumentaraca Tomislava Radića.

Objavljen program 21. Mediteran Film Festivala

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival koji se od 19. do 22. kolovoza tradicionalno trebao održati u Širokom Brijegu, prebačen...

Nastavlja se program 15. SKORO DOKUarta

Predstojećeg vikenda (subota i nedjelja, 8. i 9. kolovoza od 21 sat) u Bjelovaru se nastavlja program 15. SKORO DOKUarta.

Hrvoslava Brkušić: “Nepredviđene situacije mjesta su kreativnih mogućnosti u montaži”

Montažerka Hrvoslava Brkušić zatvara premijernu sezonu "Pogleda iza objektiva", serije intervjua na portalu Dokumentarni.net.

66. TV BAFTA-e: “Leaving Neverland” najbolji doku-serijal, Arthur Cary naj-redatelj

U Londonu su sinoć dodijeljene 66. po redu TV BAFTA-e za najbolja britanska televizijska ostvarenja u 2019. godini.