Početna Vijesti 24. Sarajevo Film Festival: Đuri Gavranu nagrada Docu Rough Cut Boutiquea

24. Sarajevo Film Festival: Đuri Gavranu nagrada Docu Rough Cut Boutiquea

-

Najnoviji projekt Đure Gavrana, kratkometražni dokumentarni film “Jedna od nas” (Pipser), osvojio je jednu od nagrada na netom završenom Docu Rough Cut Boutiqueu. Radi se o radionici za filmove iz Jugoistočne Europe u fazi postprodukcijskog grubog šnita, koja se održava u sklopu industrijskog dijela (CineLink Industry Days) Sarajevo Film Festivala.

Na ovogodišnjem Boutiqueu 24. SFF-a sudjelovalo je pet projekata, a Gavran je došao do nagrade DOK Preview, koju će konzumirati na predstojećem Međunarodnom festivalu dokumentarnog i animiranog filma – DOK Leipzigu. Spomenuti prezentacijski preview punog naziva DOK Preview Training služi za privlačenje financijskih i distributivnih partnera, kao i mogućeg pronalaska doma svjetske premijere. 

U središte priče naš autor stavlja okupljanje bivših srednjoškolskih kolega u sklopu desetogodišnjice proslave mature, na kojoj se povede razgovor i o kolegici koja je tijekom školovanja trpjela obiteljsko zlostavljanje. Film je osvojio nagradu HBO Europe na ovogodišnjem ZagrebDox Prou, kao i financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra u kategoriji poticanja proizvodnje kratkometražnih dokumentarnih filmova.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o “školi za muževe” u Sierra Leoneu, mentalnim bolestima i pokretnoj indijskoj bolnici

Na programu Al Jazeere Balkans ovaj tjedan će se prikazati dokumentarci o "školi za muževe" u Sierra Leoneu, mentalnim bolestima i pokretnoj indijskoj bolnici.