PočetnaNajavePrijave u tijeku za edukacijski program 16. Liburnia Film Festivala

Prijave u tijeku za edukacijski program 16. Liburnia Film Festivala

-

Osim što na Liburnia Film Festivalu možete dobiti uvid u najnovije i najbolje od hrvatske recentne dokumentarne produkcije, organizatori svake godine pripremaju i edukacijski program. Za najmlađe se tako nudi Restartova Filmska početnica koja ove godine tematizira zvuk, a ostali uz Filmaktivovu ekipu mogu napraviti svoje prve dokumentarističke korake na radionici Prvi put snimam.

Obje radionice su besplatne za sve polaznike, a zainteresirani se trebaju prijaviti najkasnije do 17. kolovoza slanjem maila na [email protected]. U mailu je potrebno navesti naziv radionice na koju se prijavljujete, kontakt podatke polaznika/skrbnika (ime i prezime, broj mobitela, mail) te dob polaznika.

Nakon kupanja, učenici od 7 do 10 godina mogu se pridružiti Filmskoj početnici nazvanoj “Filmski valovi – zvukom stvaramo ugodu ili nelagodu” koju pripremaju Vanda Kreutz i Sandra Bastašić iz udruge Restart. Polaznici će slušati zvukove koji ih okružuju te bilježiti što čuju, razmišljat će o ulozi zvuka u filmu te stvoriti vlastite zvučne likove. Radionica će se održavati od 21. do 23. kolovoza od 19 do 20 sati u Vili Antonio.

Svih pet festivalskih dana, od 20. do 24. kolovoza, filmaktivovci Igor Crnković i Sara Salamon pripremaju radionicu Prvi put snimam. Uz neformalno druženje i praktičan rad na radionici možete steći osnovna znanja i vještine potrebne za izradu kratkog dokumentarnog filma te specifičnostima žanra. Radit će se s kamerom, snimačem zvuka, montirati materijale i, naravno, uživati u svakom koraku. Radionica će se održavati svih pet dana od 15 do 19 sati u Vili Antonio.

16. Liburnia Filma Festival održat će se na Ljetnoj pozornici Opatija od 20. do 24. kolovoza 2018. godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije