PočetnaVijestiJoš uvijek u tijeku prijave za radionicu "Prvi koraci vašeg budućeg kreativnog...

Još uvijek u tijeku prijave za radionicu “Prvi koraci vašeg budućeg kreativnog dokumentarca”

-

U sklopu Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” Hrvatskog filmskog saveza, tradicionalno se odvija i radionica “Prvi koraci vašeg budućeg kreativnog dokumentarca” za dokumentarne projekte u razvoju, koju vodi kuratorica raznih međunarodnih filmskih festivala, filmska kritičarka i autorica Rada Šešić.

Radionica koja se ove godine održava u Varaždinu (25. – 28.8.) polaznicima će približiti nastajanje kreativnih dokumentaraca, i to kroz raspravu o smjernicama razvoja dokumentarne filmske priče i konkretnih stvari bitnih za sam razvoj dokumentarnog filma. Naglasak će, ovisno o potrebama svakog projekta, biti stavljen na razvoj priče i scenarija, likove, situacije te narativnu strukturu. Također će biti napravljena i priprema za predstavljanje projekta u formi verbalne i pisane prezentacije, dok će redatelj i producent na kraju drugog dana radionice polaznicima kroz pitching predstaviti sam projekt.

Put Varaždina će otići pet doku-projekata u razvoju, a prijave traju do 1. kolovoza 2018. Opširnije informacije doznajte na službenoj stranici Hrvatskog filmskog saveza.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije