Međunarodni festival dokumentarnog i animiranog filma u Leipzigu – DOK Leipzig od ove godine uvodi novost, točnije novu nagradu u suradnji s ruskom TV-kućom Current Time – The Current Time TV and DOK Co-Pro Development Prize. Njome će biti nagrađen najbolji dokumentarni projekt u razvoju iz Srednje ili Istočne Europe, i to tijekom četrnaestog izdanja industrijskog DOK Co-Pro Marketa koji će se održavati od 29. do 30. listopada ove godine. Ovo je već treća nagrada vezana isključivo za industrijski dio festivala, s dvije tisuće dolara pobjedniku i najvrednija. U glavnom programu tu titulu s 10 tisuća eura drži Zlatna golubica (Golden Dove) za najbolji film u konkurenciji dugog metra.

Inače, DOK Co-Pro Market će ove godine okupiti 35 nefikcijskih projekata, čiji će autori i producenti pokušati doći do financijskih injekcija kroz blagoslove mogućih koproducenata, kofinancijera i ostalih pripadnika filmske industrije. Ukupno će u Njemačkoj, ističu organizatori, biti održano preko osamsto takvih sastanaka jedan-na-jedan.

Prijave za ovogodišnji Market još uvijek traju, i to do 1. kolovoza. 61. izdanje DOK Leipziga na rasporedu je od 29. listopada do 4. prosinca 2018. godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here