PočetnaVijestiNova nagrada DOK Co-Pro Marketa

Nova nagrada DOK Co-Pro Marketa

-

Međunarodni festival dokumentarnog i animiranog filma u Leipzigu – DOK Leipzig od ove godine uvodi novost, točnije novu nagradu u suradnji s ruskom TV-kućom Current Time – The Current Time TV and DOK Co-Pro Development Prize. Njome će biti nagrađen najbolji dokumentarni projekt u razvoju iz Srednje ili Istočne Europe, i to tijekom četrnaestog izdanja industrijskog DOK Co-Pro Marketa koji će se održavati od 29. do 30. listopada ove godine. Ovo je već treća nagrada vezana isključivo za industrijski dio festivala, s dvije tisuće dolara pobjedniku i najvrednija. U glavnom programu tu titulu s 10 tisuća eura drži Zlatna golubica (Golden Dove) za najbolji film u konkurenciji dugog metra.

Inače, DOK Co-Pro Market će ove godine okupiti 35 nefikcijskih projekata, čiji će autori i producenti pokušati doći do financijskih injekcija kroz blagoslove mogućih koproducenata, kofinancijera i ostalih pripadnika filmske industrije. Ukupno će u Njemačkoj, ističu organizatori, biti održano preko osamsto takvih sastanaka jedan-na-jedan.

Prijave za ovogodišnji Market još uvijek traju, i to do 1. kolovoza. 61. izdanje DOK Leipziga na rasporedu je od 29. listopada do 4. prosinca 2018. godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.