Početna Vijesti Otvorene prijave za 11. Mali DOKUart

Otvorene prijave za 11. Mali DOKUart

-

Bjelovarska Udruga za promicanje kulture DOKUart i Festival dokumentarnog filma DOKUart otvorili su prijave za svoj 11. Mali DOKUart koji se održava u Bjelovaru od 6. do 12. listopada 2018. godine. Pozivaju se stoga video družine i učenici osnovnih škola u Hrvatskoj da pošalju svoje dokumentarne filmove za jedanaestu po redu malu doku-filmsku manifestaciju na koju je prošle godine pristiglo 49 filmova iz svih krajeva Lijepe naše.

Mali DOKUart dodjeljuje tri nagrade te Grand Prix Malog DOKUarta za ukupno najbolji dokumentarac iz konkurencije, kojeg je u 2017. osvojio film “Nakon 15” Medijske grupe OŠ “dr. Ivana Novaka” iz Macinca. Do prve nagrade prošle je godine došao film “Ramadan” Video družine “BezVizije” iz Slavonskog Broda.

Na festivalu će biti prikazani dokumentarni filmovi filmskih družina i učenika osnovnih škola, kao i samostalnih autora osnovnoškolskog uzrasta iz Republika Hrvatske. Dokumentarni filmovi nisu tematski ograničeni, a pravo sudjelovanja imaju dokumentarci proizvedeni 2017. i 2018. godine. Svaki autor može prijaviti neograničen broj filmova. Rok za prijavu filmova istječe 15.6.2018.

Opširnije informacije doznajte na službenoj stranici DOKUarta.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Hrvatski filmovi na Doclisboi i Jihlavi

U razmaku od nekoliko dana počinju 18. Međunarodni festival dokumentarnog filma Doclisboa te 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi.

16. ZagrebDox: Hrvatski filmovi – Svijetao ogranak tmurne godine

Dokumentarni.net donosi detaljan osvrt na hrvatske dokumentarne filmove sa 16, odnosno posebnog izdanja ZagrebDoxa.

Proglašeni pobjednici 5. Revije studentskog filma

U glavnom gradu Hrvatske u MM centru SC-a u Zagrebu proteklog je vikenda održano peto izdanje Revije studentskog filma.

Sunčica Ana Veldić: “Cilj radionice filmskog dokumentarizma je pomoći polaznicima osvijestiti samokritičnost u svakoj fazi nastanka filma”

Kinoklub Zagreb uskoro pokreće radionicu Filmski dokumentarizam koju će voditi redateljica Sunčica Ana Veldić i Zorko Sirotić.

Ivan Ramljak: “Susreti i snimanja s protagonistima ‘O jednoj mladosti’ bili su poput malih psihoterapija”

Prije večerašnje kino premijere u zagrebačkom SC-u, Ivan Ramljak govori o svojem najnovijem dokumentarcu, "O jednoj mladosti" (ADU, 2020).

“A Dog Called Money” – Slabašan film o slabašnom albumu

"A Dog Called Money" (2019) Seamusa Murphyja prati nastajanje albuma "The Hope Six Demolition Project" britanske glazbenice PJ Harvey.

U hrvatska kina dolaze “Jedriličarke s broda Maiden”

U hrvatskim kinima od 21. listopada počinje prikazivanje dokumentarnog filma "Jedriličarke s broda Maiden" (2018) redatelja Alexa Holmesa.

U Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

U Osijeku će se sutra i prekosutra (petak i subota, 16. i 17. 10.) u kinu Urania, održati 5. Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma.

“Desert One” – Operacija osuđena na propast

"Desert One" Barbare Kopple na učinkovit i povremeno dirljiv način govori o operaciji koja je vjerojatno od samog početka bila osuđena na propast.

Deveta SMOTRA filmova Kino kluba Split

U petak i subotu (16. i 17.10.) održat će se deveta SMOTRA recentnih filmova nastalih u produkciji i koprodukciji Kino kluba Split