PočetnaVijestiOtvorene prijave za 11. Mali DOKUart

Otvorene prijave za 11. Mali DOKUart

-

Bjelovarska Udruga za promicanje kulture DOKUart i Festival dokumentarnog filma DOKUart otvorili su prijave za svoj 11. Mali DOKUart koji se održava u Bjelovaru od 6. do 12. listopada 2018. godine. Pozivaju se stoga video družine i učenici osnovnih škola u Hrvatskoj da pošalju svoje dokumentarne filmove za jedanaestu po redu malu doku-filmsku manifestaciju na koju je prošle godine pristiglo 49 filmova iz svih krajeva Lijepe naše.

Mali DOKUart dodjeljuje tri nagrade te Grand Prix Malog DOKUarta za ukupno najbolji dokumentarac iz konkurencije, kojeg je u 2017. osvojio film “Nakon 15” Medijske grupe OŠ “dr. Ivana Novaka” iz Macinca. Do prve nagrade prošle je godine došao film “Ramadan” Video družine “BezVizije” iz Slavonskog Broda.

Na festivalu će biti prikazani dokumentarni filmovi filmskih družina i učenika osnovnih škola, kao i samostalnih autora osnovnoškolskog uzrasta iz Republika Hrvatske. Dokumentarni filmovi nisu tematski ograničeni, a pravo sudjelovanja imaju dokumentarci proizvedeni 2017. i 2018. godine. Svaki autor može prijaviti neograničen broj filmova. Rok za prijavu filmova istječe 15.6.2018.

Opširnije informacije doznajte na službenoj stranici DOKUarta.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.