PočetnaVijestiOtvorene prijave za 5. STIFF - Međunarodni studentski filmski festival

Otvorene prijave za 5. STIFF – Međunarodni studentski filmski festival

-

Nakon četiri uspješna izdanja i prikazanih više od 250 najrecentnijih studentskih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova iz cijelog svijeta, riječki STIFF – Međunarodni studentski filmski festival poziva autore da prijave svoje filmove na peto izdanje festivala.

Ovogodišnje izdanje STIFF-a bavi se temom snova – fokus festivala u 2018. je na filmovima čiji su protagonisti sanjari, na pričama o velikim i malim nadanjima, maštarijama, ali i o neuspjelim snovima i noćnim morama. Organizatore zanimaju filmovi koji snivaju o promjeni, ljubavi, nekom boljem životu, drugačijoj zemlji, o drugom svijetu, novom vremenu…

U konkurenciju za STIFF-ove nagrade ulaze studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. siječnja 2016. godine. Prijave su otvorene i za debitantske radove bivših studenata filma te eksperimentalne filmove u trajanju do 3 minute. Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo putem Film Freeway platforme.

Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni film, a i publika će imati priliku izabrati svog favorita. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima. Prijave se primaju sve do 1. svibnja 2018.

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu. Pokrenut je u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, a ima za cilj predstavljanje najboljeg od svjetske studentske filmske produkcije. Posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video industrije u Hrvatskoj i u regiji. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije. Ulaz na projekcije ovog neprofitnog festivala besplatan je s ciljem upoznavanja što šire publike s iznimno kvalitetnim studentskim filmovima iz cijeloga svijeta.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije