PočetnaNajaveNova HRT-ova emisija o studentskim filmovima

Nova HRT-ova emisija o studentskim filmovima

|

U suradnji s Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska radiotelevizija započinje s predstavljanjem studentskih filmova različitih žanrova nastalih tijekom prošlih nekoliko godina. Od danas, 7. veljače, svake druge srijede na Trećem programu Hrvatske televizije s početkom u 20.35 sati, gledatelje očekuje emisija pod naslovom “Rani radovi” u kojoj studenti filmskog odsjeka govore o svojim radovima nastalim u produkciji Akademije dramske umjetnosti. Osim trenutačne studentske produkcije, u emisiji će o svojim prvim filmskim koracima govoriti i danas poznati filmaši te autori nekih od najvećih hitova hrvatske kinematografije.

U prvoj emisiji bit će prikazan kratkometražni igrani film “13+” (2016) redateljice Nikice Zdunić. Ovo nagrađivano filmsko ostvarenje dosad je prikazano na nekoliko festivala, a predstavit će ga sama autorica te producentica Tajana Bakota, snimatelj Mario Pućić i montažer Denis Golenja. Film prikazuje život dviju djevojčica: Janka je na pragu puberteta, zaokupljena plesom na koji ide s prijateljicom Zoranom. Dok se Zorana bavi uobičajenim tinejdžerskim stvarima – ljubljenjem, odjećom i tulumima – Janka pokušava ostati u dječjem svijetu. Prolazeći kroz probleme i poraze koji se u očima djevojčice čine velikima, Janka ulazi u svijet tinejdžera htjela to ona ili ne.

Redatelj emisije “Rani radovi” je Tomislav Mršić, producent Tihomir Štivičić, a urednica Zinka Kiseljak. Osim na Trećem programu Hrvatske televizije, emisija će biti dostupna i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

[FOTOGALERIJA] Dodjela 5. Nagrade Dokumetar

Fotogalerija s dodjele 5. Nagrade Dokumetar, održane 18. lipnja 2024. godine u zagrebačkom Dokukinu KIC.

“The Last Dragon” – Pseudodokumentarnost za široke mase

U novom tekstu "Dokumentiranja fikcije" provjerit ćemo kako pseudodokumentarni film funkcionira kada mu se da komercijalna svrha.

Preminuo filmski kritičar Tomislav Čegir

Filmski kritičar Tomislav Čegir preminuo je 18. lipnja, u 55. godini života.

5. Nagrada Dokumetar: “Valerija” Sare Jurinčić najbolji hrvatski dokumentarac 2023. godine

"Valerija" Sare Jurinčić osvojila je Dokumetar za najbolji hrvatski dokumentarni film 2023. godine.

“Buena Vista Social Club” – Druga prilika za vječnost

U četvrtom nastavku "Rockdocsa" pišemo o dokumentarcu "Buena Vista Social Club" (1999) Wima Wendersa.

“Sretni kamperi” – Posljednje ljeto

"Sretni kamperi" film je koji može dojmiti dijelom svojih vizuala, ali i umoriti činjenicom dominantno nepoticajnog variranja više-manje istog.

17. Gledalište Kinokluba Zagreb – Oblačići s trotočjem

17. Gledalište Kinokluba Zagreb, održano je u zagrebačkoj Kinoteci od 29. svibnja do 1. lipnja.

“Bez sunca” – Jedini primjer svoje vrste

"Bez sunca" i Sandor Krasna ne mogu se postavljati u hijerarhiju, niti podvrći ozbiljnoj kritici, jer ostaju jedini primjeri svoje vrste.

“To Kill a Tiger” – Poruka nade iz Indije

"To Kill a Tiger" (2022) Nishe Pahuje bavi se osjetljivom, mučnom temom silovanja trinaestogodišnje indijske djevojčice Kiran.

Drugi filmsko-diskurzivni program HDFK-a: Filmska kritika i kustoske prakse u Aziji 

Hrvatsko društvo filmskih kritičara nastavlja sa serijom filmsko-diskurzivnih programa pod nazivom "Kritika i društvo".