Početna Najave Nova HRT-ova emisija o studentskim filmovima

Nova HRT-ova emisija o studentskim filmovima

-

U suradnji s Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska radiotelevizija započinje s predstavljanjem studentskih filmova različitih žanrova nastalih tijekom prošlih nekoliko godina. Od danas, 7. veljače, svake druge srijede na Trećem programu Hrvatske televizije s početkom u 20.35 sati, gledatelje očekuje emisija pod naslovom “Rani radovi” u kojoj studenti filmskog odsjeka govore o svojim radovima nastalim u produkciji Akademije dramske umjetnosti. Osim trenutačne studentske produkcije, u emisiji će o svojim prvim filmskim koracima govoriti i danas poznati filmaši te autori nekih od najvećih hitova hrvatske kinematografije.

U prvoj emisiji bit će prikazan kratkometražni igrani film “13+” (2016) redateljice Nikice Zdunić. Ovo nagrađivano filmsko ostvarenje dosad je prikazano na nekoliko festivala, a predstavit će ga sama autorica te producentica Tajana Bakota, snimatelj Mario Pućić i montažer Denis Golenja. Film prikazuje život dviju djevojčica: Janka je na pragu puberteta, zaokupljena plesom na koji ide s prijateljicom Zoranom. Dok se Zorana bavi uobičajenim tinejdžerskim stvarima – ljubljenjem, odjećom i tulumima – Janka pokušava ostati u dječjem svijetu. Prolazeći kroz probleme i poraze koji se u očima djevojčice čine velikima, Janka ulazi u svijet tinejdžera htjela to ona ili ne.

Redatelj emisije “Rani radovi” je Tomislav Mršić, producent Tihomir Štivičić, a urednica Zinka Kiseljak. Osim na Trećem programu Hrvatske televizije, emisija će biti dostupna i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o “školi za muževe” u Sierra Leoneu, mentalnim bolestima i pokretnoj indijskoj bolnici

Na programu Al Jazeere Balkans ovaj tjedan će se prikazati dokumentarci o "školi za muževe" u Sierra Leoneu, mentalnim bolestima i pokretnoj indijskoj bolnici.