PočetnaNajaveNova HRT-ova emisija o studentskim filmovima

Nova HRT-ova emisija o studentskim filmovima

-

U suradnji s Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska radiotelevizija započinje s predstavljanjem studentskih filmova različitih žanrova nastalih tijekom prošlih nekoliko godina. Od danas, 7. veljače, svake druge srijede na Trećem programu Hrvatske televizije s početkom u 20.35 sati, gledatelje očekuje emisija pod naslovom “Rani radovi” u kojoj studenti filmskog odsjeka govore o svojim radovima nastalim u produkciji Akademije dramske umjetnosti. Osim trenutačne studentske produkcije, u emisiji će o svojim prvim filmskim koracima govoriti i danas poznati filmaši te autori nekih od najvećih hitova hrvatske kinematografije.

U prvoj emisiji bit će prikazan kratkometražni igrani film “13+” (2016) redateljice Nikice Zdunić. Ovo nagrađivano filmsko ostvarenje dosad je prikazano na nekoliko festivala, a predstavit će ga sama autorica te producentica Tajana Bakota, snimatelj Mario Pućić i montažer Denis Golenja. Film prikazuje život dviju djevojčica: Janka je na pragu puberteta, zaokupljena plesom na koji ide s prijateljicom Zoranom. Dok se Zorana bavi uobičajenim tinejdžerskim stvarima – ljubljenjem, odjećom i tulumima – Janka pokušava ostati u dječjem svijetu. Prolazeći kroz probleme i poraze koji se u očima djevojčice čine velikima, Janka ulazi u svijet tinejdžera htjela to ona ili ne.

Redatelj emisije “Rani radovi” je Tomislav Mršić, producent Tihomir Štivičić, a urednica Zinka Kiseljak. Osim na Trećem programu Hrvatske televizije, emisija će biti dostupna i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije