PočetnaVijestiOdobrena potpora novom dokumentarnom projektu Igora Bezinovića

Odobrena potpora novom dokumentarnom projektu Igora Bezinovića

-

Jučer je u sklopu 29. Filmskog festivala u Trstu (19. – 28.1.) obznanjena lista projekata kojima je odobrena financijska potpora trećega po redu RE-ACT-ovog (Regional Audiovisual Cooperation and Training) natječaja za razvoj koprodukcijskih filmskih projekata. Radi se o inicijativi kojoj je cilj filmašima i producentima iz partnerskih zemalja omogućiti suradnju i razvoj projekata te poticati bliže profesionalne veze između Hrvatske, pokrajine Furlanije-Julijske krajine i Slovenije. Natječaju su pristupila 22 projekta, a filmske stručnjakinje Katerina Kaklamani i Martička Božilova odabrale su konačnu šesteročlanu listu.

Odluka je priopćena tijekom kratke svečanosti u okviru godišnjeg koprodukcijskog foruma When East Meets West, dok je od šest s osam tisuća eura pogurnutih projekata jedan dokumentarno-hrvatski. Radi se o filmu “Fiume o morte!” Igora Bezinovića, trenutno tek u fazi istraživanja, koji bi se trebao pozabaviti povijesnom epizodom (1919. – 1920.) zauzimanja Rijeke od strane talijanskog pjesnika, dramaturga i političara Gabrielea D’Annunzija.

Film nastaje pod produkcijskim plaštom našeg Restarta (producent Tibor Keser) uz koprodukcijsko asistiranje slovenskih Nosoroga te francuskog La Bêtea.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije