PočetnaVijesti"Gazda: Početak": Pokrenuta "crowdfunding" kampanja za novi projekt Darija Juričana

“Gazda: Početak”: Pokrenuta “crowdfunding” kampanja za novi projekt Darija Juričana

-

U Zagrebu je jučer (2.11.2017.) u prostorijama GONG-a održana tiskovna konferencija povodom početka crowdfunding kampanje za novi film iz serijala “Gazda” autora Darija Juričana, kojom se želi prikupiti 20 tisuća dolara za dovršetak filma “Gazda: Početak”. Uz redatelja, presici su prisustvovali i Mašenjka Bačić, novinarka istraživačica; Ljiljana Maravić Pirš iz pravnog tima te Saša Paparella, suradnik na projektu, koji su ispričali kako su se bavili “Agrokorom prije Agrokora”.

Novi Juričanov film propituje kako je moguće da je protiv Miroslava Kutle – koji je bio na čelu Globus Grupe s više od 10 tisuća zaposlenih – navodno najozloglašenijeg tajkuna, pokrenuto jedanaest kaznenih postupaka, a pravomoćno je osuđen za jedno kazneno djelo i to u Gradskom podrumu gdje je procijenjena šteta 1,2 milijuna kuna. Miroslavu Kutli nije oduzeta imovina, dok na njegovom imanju u Zagrebu živi njegova prijateljica.

Kad je Kutle 2000. godine završio u pritvoru u Remetincu, dobivao je nelegalne posjete. O tim posjetama znao je Đuro Sessa, tada šef Općinskog suda u Zagrebu i nije ih spriječio. Đuro Sessa je šutio i u međuvremenu napredovao do mjesta predsjednika Vrhovnog suda, najviše sudske pozicije u RH.

Film “Gazda: Početak” nastao je nakon godinu dana upornog istraživačkog rada iz kojeg je izašla priča o tranziciji, privatizaciji i pravosuđu. Dokumentarac je financiran vlastitim financijskim sredstvima, a producent filma je Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (HRCIN). Premijera filma očekuje se krajem ove godine, dok crowdfunding kampanju kojom će se financirati dovršetak filma, prvo izdanje nove knjige i njena distribucija po knjižnicama diljem Hrvatske, možete poduprijeti na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije