PočetnaVijestiS emitiranjem kreće specijalizirani dokumentarni kanal Doku TV

S emitiranjem kreće specijalizirani dokumentarni kanal Doku TV

-

Od danas, ponedjeljka 2. listopada, na kablovskim se mrežama počinje emitirati novi dokumentarni kanal pod nazivom Doku TV. Posebnost tog kanala je u tome što je to prvi takav kanal u vlasništvu jedne hrvatske tvrtke, odnosno što cjelokupan program Doku TV-a bira živuća legenda kad je o dokumenatarnim filmovima riječ – Đelo Hadžiselimović. Doku TV će u prvom mjesecu emitiranja moći gledati korisnici B.neta i Vipneta, i to u osnovnom paketu te evotv-a, u buketu dokumentaraca i HD buketu.

Kako Đelo Hadžiselimović nije mirovao nakon odlaska u mirovinu, tako je svoje dokumentarističko televizijsko znanje udružio s hrvatskom tvrtkom Discovery film, poznatoj po distribuciji kvalitetnih i nagrađivanih filmova iz cijeloga svijeta, a koji su ujedno i organizatori Vukovar Film Festivala te vlasnici kablovskog filmskog kanala KINOTV. Taj spoj rezultirao je rođenjem Doku TV-a čiji će se program prikazivati 24 sata dnevno i koji će obilovati raznovrsnim dokumentarcima što ih je, jedan po jedan, odabrao upravo Đelo Hadžiselimović.

Tematski, program će sadržavati putopise, teme iz kulture, ekologije, znanosti, povijesti, glazbe, ali će se baviti i avanturama, lifestyleom, slavnim osobama, aktualnim događanjima itd. Doku TV će prikazivati i premijerne dokumentarce, dok će sadržaj dijelom biti sinkroniziran. U konačnici, kanal će biti rezerviran za sve one koji žele znati više, odnosno sve zaljubljenike u ovaj sve popularniji rod Sedme umjetnosti.

Svake subote i nedjelje u 20 sati prikazivat će se recentni, cjelovečernji dokumentarci koji pokrivaju širok raspon tema. Primjerice, u listopadu će biti prikazana dva filma s modnom tematikom, “Rasprostrite moj pepeo u Bergdorfu” / “Scatter My Ashes at Bergdorf’s” (Matthew Miele, 2013.) i “Prvi ponedjeljak u svibnju” / “The First Monday in May” (Andrew Rossi, 2016.), nogometni “Barcelona: San o nogometnom savršenstvu” / “Barça Dreams” (Jordi Llompart, 2015.), kulinarski “Noma – najbolji restoran na svijetu”“Noma: My Perfect Storm” (Pierre Deschamps, 2015.), politička komedija Michaela Moorea “Gdje je sljedeća invazija” / “Where to Invade Next” (2015) itd.


Komentari

7 Komentari

 1. Poštovani,

  Sa zadovoljstvom pogledam neke od emisija kanala DokuTV. No, imam dvije primjedbe.

  Prva se primjedba odnosi na to da uz serije ne navodite o kojoj emisiji u redosljedu radi, tako da u reprizama nikad ne znam pogoditi koja je emisija ona koju sam propustila. Primjerice, Boje Kine. Već treći put gledam ‘Zelenu Kinu’. 😀

  Druga primjedba odnosi se na činjenicu da sve domaće programe na kablovskoj televiziji (B-net) mogu pogledati unatrag 72 sada, samo ne i DokuTV, iako se također radi o domaćem kanalu.

  Bilo bi mi drago da barem jedno od ovoga riješite na moje zadovoljstvo, a vjerujem i zadovoljstvo ostalih korisnika.

  Srdačan pozdrav,

  Sonja Markovic

 2. Poštovani,

  Ne znam radi li se o koincidenciji ili ste stvarno omogućili opciju gledanja emisija unatrag 72 sata nakon što sam vam se prekjučer javila. Jučer mi je promaknula jedna od britanske epizode o suvremenoj arhitekturi i nisam mogla vjerovati kad sam vidjela crvenu točkicu uz naslov emisije. A koja je bila moja sreća kad se u izborniku vidjelo da se može i naknadno pogledati.

  Sretna i zahvalna 🙂

  Sonja Marković

 3. Poštovani,

  komplimenti za vaš program, toliko zanimljivih filmova, hvala.
  Vidim d puno toga ponavljate, a s obzirom da sam propustila postoji li mogućnost
  da ponovno vidimo Handkea i Henekea.
  Hvala uz pozdrav.
  T. Sušak

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.

Dvanaest dokumentaraca u programu punoljetnog DOKUarta

Dvanaest dokumentaraca prikazat će se u programu ovogodišnjeg, punoljetnog DOKUarta (Bjelovar, 6. - 13.10.).

Objavljen program 24. Mediteran Film Festivala

Poznat je program 24. Mediteran Film Festivala, koji će se od 10. do 14. listopada održavati u Širokom Brijegu.

Otvorene prijave za radionicu u okviru programa “Mali DOKUart”

Otvorene su prijave za radionicu u okviru ovogodišnjeg programa "Mali DOKUart", bjelovarskog festivala DOKUart.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

6. AJB DOC: “Dolazak proljeća u Buču” – Nakon okupacije

"Dolazak proljeća u Buču" / "When Spring Came to Bucha" (2022) Mile Tešajeve i Marcusa Lenza osvojio je glavnu nagradu na 6. AJB DOC-u.

6. AJB DOC: “Flotacija” – Flotiranje silnica svekolikosti

"Flotacija" (2023) Eluned Zoë Aiano i Alesandre Tatić osvojila je Posebno priznanje žirija na 6. AJB DOC-u.

Nagrada publike 6. AJB DOC-a dokumentarcu “Braća Musemić”

Ovogodiošnja Nagrada publike AJB DOC-a pripala je dokumentarnom filmu "Braća Musemić" autora Edina Isanovića i redatelja Nihada Ušanovića.