Početna Vijesti Poznat filmski program 4. Star Film Festa

Poznat filmski program 4. Star Film Festa

-

Sisački Star Film Fest objavio je popis filmova ovogodišnjeg, ukupno četvrtog izdanja festivala koji će se održavati od 31. kolovoza do 3. rujna. Među 549 prijavljenih filmova stručni žiri (Martina Mladenović, Anja Kavić i Matija Holjevac) odabrao je onih 38 najboljih iz trinaest svjetskih država u kategorijama dokumentarnog, eksperimentalnog, igranog i animiranog filmskog roda.

Od devet filmova iz dokumentarnog dijela programa, tri su s hrvatskim predznakom, od kojih svakako treba istaknuti “After Party” (Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu, 2017.), intimističko zatvaranje poglavlja Viktora Zahtile. Domaći tercet zaokružuju “Florian” (2016) Darija Bukovskog, film o pokušaju izlaska hrabrih pojedinaca iz ralja pravocrtnog životnog matriksa te “Ispred zastava” (Restart – Škola dokumentarnog filma, 2016.) Sanje Bistričić koji ljubavnom pričom između Hrvata i Srpkinje ruši ksenofobne predrasude.

U Sisku će posjetitelji moći pogledati i dokumentarac “Blueberry Spirits” / “Melleņu gari” (2016) latvijske redateljice Astre Zoldnere. Poetski film o romskoj obitelji usred sezone branja borovnica, prikazan je u ovogodišnjem kratkometražnom programu uglednog Hot Docsa u Torontu.

Sve ostale informacije doznajte na službenoj stranici Star Film Festa.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.