PočetnaNajaveNovo "slučajno kino" Liburnia Film Festivala

Novo “slučajno kino” Liburnia Film Festivala

-

Liburnia Film Festival i ove godine tijekom srpnja i kolovoza priprema projekcije dokumentaraca na neočekivanim riječkim lokacijama. Program čine dokumentarni filmovi s prošlih festivalskih izdanja, a četiri slučajna kina održat će se na tajnim lokacijama koje će publika pronaći putem uputa objavljenih na društvenim mrežama festivala. Slučajno ili namjerno, Riječani će moći uživati u dokumentarcima na lokacijama koje čine jedna zgrada, jedna boćarija, jedan vrt i jedna plaža, ambijenti koji su posebno odabrani s obzirom na teme filmova.

Prva projekcija održat će se u utorak, 18.7., uz film “Kandidat” (HRT, 2016.) Tomislava Pulića i Roberta Tomića Zubera koji prati svakodnevne političke prevrate izbornog procesa stanara jedne zagrebačke zgrade uz predizborna događanja na parlamentarnoj razini. U srijedu, 26.7., drugo slučajno kino donosi “Sretnu zemlju” (Petnaesta umjetnost / WHW; 2009.) Gorana Devića, dokumentarni film ceste na putu u prošlost, s dva krajnja odredišta – Kumrovec i Bleiburg.

Projekcije u kolovozu započinju u srijedu, 2.8., uz “Marijine” (Udruga UKUS, 2011.) Željke Sukove, dokumentarnu glazbenu komediju s elementima drame, koja prati jedinstveno okupljanje u čast pokojne sustanarke, majke i bake. Slučajno kino zatvara ovaj ciklus u srijedu, 9.8., uz tri dokumentarca: “Splitski akvarel” (Milva film i video / Hrvatski filmski savez; 2009.) Borisa Poljaka, dokumentarnu sliku vrelog ljetnog dana na splitskoj plaži na Žnjanu; “Kino otok” (Restart, 2016.) Ivana Ramljaka, poetski dokumentarac posvećen malim kinima na hrvatskim otocima te “Sol, maslinu, kamen” Branka Vilusa (Restart, 2013.), vizualni esej i odu radu, prirodi i tišini koji su zaboravljeni i zanemareni u vrtlogu hrvatskog turističkog uzleta.

Slučajno kino svojevrsna je najava ovogodišnjeg 15. izdanja Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma, koji će se održati od 21. do 25. kolovoza 2017. godine u Opatiji.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije