PočetnaVijesti2. Filmska RUNDA: Natječaji za radionicu scenarija i volontiranje

2. Filmska RUNDA: Natječaji za radionicu scenarija i volontiranje

|

U Osijeku će se od 26. do 28. svibnja održati drugo izdanje Revije hrvatskog kratkog filma Filmska RUNDA. Organizator, osječka umjetnička organizacija Teatar to go, poziva sve zainteresirane da se prijave na trodnevnu radionicu scenarija namijenjenu svima koje zanima pisanje i scenaristika. Voditelji radionice su redateljica i scenaristica Lana Kosovac te producent i scenarist Matija Drniković koji će polaznike primjerima iz teorije i prakse uvesti u to kreativno područje filmskog stvaranja.

Zainteresirani polaznici mogu do 18. svibnja 2017. godine poslati kratko motivacijsko pismo i ideju za kratki film u nekoliko rečenica, kontakt podatke i godinu rođenja na [email protected] (nasloviti: Prijava za scenarističku radionicu). Maksimalan broj polaznika je deset, a svi odabrani kandidati bit će obaviješteni o detaljnom planu radionice do 22. svibnja. 

Podsjetimo, još uvijek se stignete na isti mail prijaviti za volontiranje na ovogodišnjoj Filmskoj RUNDI, a krajnji rok prijava određen je za 19. svibnja.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Kino na pruzi

Objavljujemo tekst nastao povodom programa "Kino na pruzi", koji je Dina Pokrajac selektirala za projekt "Kino Trešnja".

Dvije Zlatne Arene za “Našu djecu” Silvestra Kolbasa

"Naša djeca" (Factum, 2024.) Silvestra Kolbasa osvojila su dvije Zlatne Arene na netom završenom, 71. Pulskom filmskom festivalu.

“Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” – “Kako ću odustati od sebe?”

U drugom eseju ovogodišnjih "Klasika" bavimo se dokumentarnim filmom "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" (1992).

“U Rijeci se osjeća nedostatak vizije i strateškog promišljanja kulture”

Marin Lukanović i Borko Novitović za naš portal govore o svom dugogodišnjem djelovanju unutar riječke udruge Filmaktiv, koja je ove godine napunila 20 godina postojanja.

Preminuo filmski i kazališni kritičar Tomislav Kurelec

U Zagrebu je, u 83. godini, preminuo filmski i kazališni kritičar te redatelj Tomislav Kurelec.

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.