PočetnaNajaveVikend rezerviran za 12. FRKA-u

Vikend rezerviran za 12. FRKA-u

-

Na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu od 31. ožujka do 2. travnja održat će se dvanaesta FRKA – Filmska revija Kazališne akademije, koja se svake dvije godine izmjenjuje s KRADU – Kazališnom revijom Akademije dramske umjetnosti.

Revija je natjecateljskog karaktera, stvorena kao platforma koja studentima filmskih odsjeka omogućuje javno prikazivanje najboljih ostvarenja. Iako se na reviji prikazuju radovi studenata fimskih odsjeka, u stvaranju FRKA-e aktivno sudjeluju i studenti kazališnih odsjeka, kao i studenti Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu koji su zaslužni za vizualni identitet.

Na ovogodišnjoj se reviji prikazuje više od 60 filmova od kojih će deset biti nagrađeno od strane žirija. Nagrade se dodjeljuju za najbolju režiju, kameru, produkciju, scenarij, glumca i glumicu te montažu. Također će se dodijeliti Grand Prix za igrani film i dokumentarni film te nagrada “Nikola Ivanda” za najbolji TV format.

U žiriju će ove godine biti glumac Krešimir Mikić, filmski kritičar Mario Kozina, snimatelj Mario Sablić, redateljica Sonja Tarokić, producent Hrvoje Osvadić, pisac i scenarist Ante Tomić, montažer Tomislav Pavlic, redatelj i scenarist Goran Kulenović te dokumentarist Nebojša Slijepčević.

Osim projekcija filmova koje svaki dan trajanja revije počinju u 11.30 sati, revija ima i bogat popratni program koji uključuje predstavljanje novog natjecateljskog programa studentskog filma Sarajevo Film Festivala, predavanje o osiguranju na filmu i VR sobu, dok na FRKA-u dolaze i gosti iz susjedstva – Fakultet dramskih umjetnosti Beograd.

Snimljen je i promotivni film koji će se premijerno prikazati na otvorenju FRKA-e, 31.3. u 20 sati na Akademiji dramske umjetnosti.  Ulaz na sve projekcije i popratni program je slobodan, a raspored događanja na reviji uskoro će biti objavljen na Facebook stranici FRKA / Filmska revija Kazališne akademije.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije