PočetnaNajaveDokukino KIC: Projekcija dokumentarnih radova s edukativnog programa "U fokusu: Izgradnja lika...

Dokukino KIC: Projekcija dokumentarnih radova s edukativnog programa “U fokusu: Izgradnja lika u dokumentarnom filmu”

-

Zagrebački Dokukino KIC sutra će, 27. veljače od 19 sati, ugostiti projekcije kratkih dokumentarnih radova nastalih za vrijeme trajanja edukativnog programa “U fokusu: Izgradnja lika u dokumentarnom filmu” produkcijske kuće Fade In.

Program je u hrvatskoj prijestolnici održan od studenoga 2016. do siječnja 2017. godine, a namijenjen je osobama s osnovnim znanjima iz dokumentarnog filma i filmskog jezika, koji posjeduju okvirnu ideju i protagoniste o kojima žele snimiti doku-uradak. Ove godine “U fokusu” je uz mentorsku pomoć članova i suradnika Fade Ina, pohađalo devet polaznika koji su prošli kroz proces istraživanja, pripreme i pisanja svojih projekata.

Lucija Pigl, Nadia Geras i Anton Mezulić snimili su tako priču o Romani koja je prošla trnovit put do svoje sreće, a nakon pedeset godina života, napokon će živjeti u tijelu kakvo je oduvijek željela.

U režiji Drage Toromana, a prema scenariju Zrinke Ratković i Željkice Makanec, nastao je film o Izziju – čovjeku koji nije dopustio da mu liječnička dijagnoza zapečati sudbinu. To bez njegove obitelji ne bi bilo moguće, a film otkriva njihovu borbu i što ih pokreće.

Marina Aničić-Spremo, Niko Radas i Ema Dobrota pak otkrivaju što je Barišu motiviralo da napusti svećenički poziv i postane farmer. Vode nas na Plješevicu gdje on i dvojica njegove braće brinu o mnogobrojnom stadu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Otvorene prijave za 3. Novu školu dokumentarnog filma

Filmaktiv otvara prijave za novu, treću generaciju polaznika Nove škole dokumentarnog filma. Prijaviti se može do 15. veljače 2023. godine.

“A Marriage” Kateřine Hager i Asada Faruqija na programu Al Jazeere Balkans

Na programu Al Jazeere Balkans danas i tijekom cijelog tjedna bit će prikazivan dokumentarni film "A Marriage" Kateřine Hager i Asada Faruqija.

“Kako spasiti mrtvog prijatelja” u kinima od 14. veljače

Film Marusje Siroječovskaje, "Kako spasiti mrtvog prijatelja" / "How to Save a Dead Friend" (2022) od 14. veljače dolazi u hrvatska kina.

Otvorene prijave za 32. Dane hrvatskog filma

Otvorene su prijave za 32. Dane hrvatskog filma, koji će se održati od 15. do 20. svibnja 2023. u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu.

“All the Beauty and the Bloodshed” – Glas kroz fotoaparat

Najnoviji film Laure Poitras, "All the Beauty and the Bloodshed" rastvara život Nan Goldin, poznate američke fotografkinje i aktivistice.

Otvorene prijave za 6. CIRCLE Women Doc Accelerator

Otvorene su prijave za 6. CIRCLE Women Doc Accelerator.

Hrvatska koprodukcija u programu 73. Berlinalea

U sklopu ovogodišnjeg Berlinalea, hrvatska će dokumentaristika biti zastupljena s jednim filmom, "Između revolucija" (2023) Vlada Petrija.

“38 at the Garden” – Osjetilo se i u Zagrebu

"38 at the Garden" (2022) debitantskog redatelja Franka Chija bavi se poznatim fenomenom košarkaškog "Linsanityja".

“All That Breathes” – Do neba i nazad

Za Oscara nominirani "All That Breathes" (2022) indijskog filmaša Shaunaka Sena, jedan je od najboljih dokumentaraca 2022. godine.

39. Sundance Film Festival: Velike nagrade doku-žirija filmovima “Going to Mars” i “The Eternal Memory”

Na 39. Sundance Film Festivalu Velike nagrade doku-žirija pripale su filmovima "Going to Mars" i "The Eternal Memory".