PočetnaNajaveDokukino KIC: Projekcija dokumentarnih radova s edukativnog programa "U fokusu: Izgradnja lika...

Dokukino KIC: Projekcija dokumentarnih radova s edukativnog programa “U fokusu: Izgradnja lika u dokumentarnom filmu”

-

Zagrebački Dokukino KIC sutra će, 27. veljače od 19 sati, ugostiti projekcije kratkih dokumentarnih radova nastalih za vrijeme trajanja edukativnog programa “U fokusu: Izgradnja lika u dokumentarnom filmu” produkcijske kuće Fade In.

Program je u hrvatskoj prijestolnici održan od studenoga 2016. do siječnja 2017. godine, a namijenjen je osobama s osnovnim znanjima iz dokumentarnog filma i filmskog jezika, koji posjeduju okvirnu ideju i protagoniste o kojima žele snimiti doku-uradak. Ove godine “U fokusu” je uz mentorsku pomoć članova i suradnika Fade Ina, pohađalo devet polaznika koji su prošli kroz proces istraživanja, pripreme i pisanja svojih projekata.

Lucija Pigl, Nadia Geras i Anton Mezulić snimili su tako priču o Romani koja je prošla trnovit put do svoje sreće, a nakon pedeset godina života, napokon će živjeti u tijelu kakvo je oduvijek željela.

U režiji Drage Toromana, a prema scenariju Zrinke Ratković i Željkice Makanec, nastao je film o Izziju – čovjeku koji nije dopustio da mu liječnička dijagnoza zapečati sudbinu. To bez njegove obitelji ne bi bilo moguće, a film otkriva njihovu borbu i što ih pokreće.

Marina Aničić-Spremo, Niko Radas i Ema Dobrota pak otkrivaju što je Barišu motiviralo da napusti svećenički poziv i postane farmer. Vode nas na Plješevicu gdje on i dvojica njegove braće brinu o mnogobrojnom stadu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije