PočetnaVijestiUspjeh dokumentarca "Kao stara loza" na američkom tržištu

Uspjeh dokumentarca “Kao stara loza” na američkom tržištu

|

Film Dokumentarne produkcije Hrvatske radiotelevizije“Kao stara loza” (2012), doživio je i svoje drugo američko izdanje, a za tržište Sjedinjenih Američkih Država ukupno je prodano 25 tisuća primjeraka filma. Biografska je to priča slavnoga kalifornijskog vinara hrvatskih korijena Miljenka Mikea Grgicha, koji je na slijepome kušanju u Parizu 1976. svojim Chardonnayem uspio pobijediti dotada nepobjedive francuske vinare.

Film je na jubilarnome 20. Festivalu Oenovideo u Parizu 2013. osvojio posebno priznanje predsjednika žirija – dvostrukoga dobitnika nagrade Cesar i nominiranoga za Oscara, producenta i redatelja – Christophea Barratiera, a prikazan je i u službenoj konkurenciji Filmskog festivala Napa Valley.

Scenaristica je i redateljica dokumentarnoga filma “Kao stara loza” Milka Barišić, direktor fotografije Dragan Ruljančić, tonski snimatelj Boris Harmić, a montažer Zdravko Borko.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

17. Subversive Film Festival: “Zemlja za nas” – Bez motike nema kruha

"Zemlja za nas", cjelovečernji prvenac Karle Crnčević, otpočinje razmjerno tajanstveno, sugerirajući ulazak u kakav svijet misterija...

“Crna kutija: Dnevnici” Shiori Ito najbolji dokumentarni film 17. Subversive Film Festivala

Svečanom dodjelom nagrada "Wild Dreamer Dragan Rubeša", u subotu je završeno sedamnaesto izdanje Subversive Film Festivala.

17. Subversive Film Festival: “Soundtrack za državni udar” – (De)džezifikacija Konga

"Soundtrack za državni udar" (2024) je impresivan film koji se može uvrstiti među najviša dostignuća svetske dokumentaristike tekuće dekade.

Zlatna palma za film “Čovjek koji nije mogao šutjeti” Nebojše Slijepčevića!

Igrani film "Čovjek koji nije mogao šutjeti" Nebojše Slijepčevića osvojio je Zlatnu palmu za najbolji kratkometražni film 77. Cannesa!

17. Subversive Film Festival: “Moj ukradeni planet” – Nakon revolucije

"Moj ukradeni planet" sjetan je film, natopljen s mnogo gorčine, jer je autorica u svojoj domovini Iranu provela više od četrdeset godina.

17. Subversive Film Festival: “Stanari” – Tri sprovoda i dva štrajka glađu

"Stanari" / "The Flats" (2024) Alessandre Celesije, usmjereni su na posljedice Nevolja (The Troubles / Na Trioblóidi), kako ih zovu u Irskoj.

Renata Poljak: “Imamo dokumentarna svjedočenja o ženama strašne snage”

Renata Poljak je na 20. ZagrebDoxu, u sklopu Regionalne konkurencije, predstavila svoj najnoviji film, "Šume šume" (2024).

Tri dana dokumentaraca na 18. Vox Feminae Festivalu

Tri dana filmskog programa 18. Vox Feminae Festivala donosi raznoliku selekciju filmova koji se bave temama rodne ravnopravnosti, seksualnosti i ženskog nasljeđa.

Niz hrvatskih dokumentaraca i projekata na 17. Beldocsu

Na ovogodišnjem, 17. Beldocsu (22. - 29. svibnja), bit će prikazan cijeli niz hrvatskih dokumentarnih filmova.

17. Subversive Film Festival: “Favoriten” – Gospođa Idiskut i njeno odeljenje

"Favoriten" (2024) austrijske autorke Ruth Beckermann, prati jedno odeljenje najveće osnovne škole u bečkoj četvrti Favoriten.