PočetnaVijestiUspjeh dokumentarca "Kao stara loza" na američkom tržištu

Uspjeh dokumentarca “Kao stara loza” na američkom tržištu

-

Film Dokumentarne produkcije Hrvatske radiotelevizije“Kao stara loza” (2012), doživio je i svoje drugo američko izdanje, a za tržište Sjedinjenih Američkih Država ukupno je prodano 25 tisuća primjeraka filma. Biografska je to priča slavnoga kalifornijskog vinara hrvatskih korijena Miljenka Mikea Grgicha, koji je na slijepome kušanju u Parizu 1976. svojim Chardonnayem uspio pobijediti dotada nepobjedive francuske vinare.

Film je na jubilarnome 20. Festivalu Oenovideo u Parizu 2013. osvojio posebno priznanje predsjednika žirija – dvostrukoga dobitnika nagrade Cesar i nominiranoga za Oscara, producenta i redatelja – Christophea Barratiera, a prikazan je i u službenoj konkurenciji Filmskog festivala Napa Valley.

Scenaristica je i redateljica dokumentarnoga filma “Kao stara loza” Milka Barišić, direktor fotografije Dragan Ruljančić, tonski snimatelj Boris Harmić, a montažer Zdravko Borko.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.