Početna Najave U Rijeci počinje ciklus filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama

U Rijeci počinje ciklus filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama

-

U Rijeci danas, 23. siječnja u 18 sati u Dvorani Filodrammatica (Korzo 28/1), započinje projekt “Film svima” kojeg udruga Filmaktiv provodi u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Rijeka.

Projekt za cilj ima prilagodbu audiovizualne kulture osobama s oštećenjem sluha, a uključuje ciklus projekcija filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama. U njegovoj prvoj fazi predstavit će se dokumentarni film “Naseljenici – naši novi susjedi s puškama” (2014) redateljice Barbare Babačić, nastao u produkciji Filmaktiva, koji će biti prikazan s hrvatskim titlovima prilagođenim upravo takvim osobama. Na projekciji će prisustvovati i sama redateljica filma, dok je ulaz na projekciju slobodan.

Planirani daljnji razvoj projekta uključuje nastavak prevođenja i prilagodbe filmova te formiranje medijateke slobodne za korištenje, kao i poticaj akterima u kulturi na prilagodbu sadržaja i forme za konzumaciju svih društvenih skupina. “Film svima” spada pod Filotragedije, serijal filmskih projekcija u organizaciji udruge Filmaktiv.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.