U Rijeci danas, 23. siječnja u 18 sati u Dvorani Filodrammatica (Korzo 28/1), započinje projekt “Film svima” kojeg udruga Filmaktiv provodi u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Rijeka.

Projekt za cilj ima prilagodbu audiovizualne kulture osobama s oštećenjem sluha, a uključuje ciklus projekcija filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama. U njegovoj prvoj fazi predstavit će se dokumentarni film “Naseljenici – naši novi susjedi s puškama” (2014) redateljice Barbare Babačić, nastao u produkciji Filmaktiva, koji će biti prikazan s hrvatskim titlovima prilagođenim upravo takvim osobama. Na projekciji će prisustvovati i sama redateljica filma, dok je ulaz na projekciju slobodan.

Planirani daljnji razvoj projekta uključuje nastavak prevođenja i prilagodbe filmova te formiranje medijateke slobodne za korištenje, kao i poticaj akterima u kulturi na prilagodbu sadržaja i forme za konzumaciju svih društvenih skupina. “Film svima” spada pod Filotragedije, serijal filmskih projekcija u organizaciji udruge Filmaktiv.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here