PočetnaVijestiKrenule prijave za 4. STIFF

Krenule prijave za 4. STIFF

-

Nakon tri uspješna izdanja i više od 200 najrecentnijih studentskih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova iz cijelog svijeta prikazanih u programima festivala, STIFF – Međunarodni studentski filmski festival najavljuje četvrto izdanje (Rijeka, 19. – 22. listopada 2017.) te poziva autore da prijave svoje radove.

U konkurenciju za STIFF-ove nagrade ulaze studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. siječnja 2015. godine.
STIFF ove godine fokus stavlja na društveno angažirane filmove svih žanrova, za koje je prijava besplatna do early bird roka, 20. veljače. Novost je i otvaranje festivala prema mladim autorima, pa se u kategoriji debitantskog filma primaju prvi filmovi koje su studenti režirali nakon završetka filmske škole.

Posljednji je rok za sve prijave 20. travnja 2017. godine.

Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati osigurane titlove na engleskom jeziku te se prijavljuju isključivo preko Film Freeway platforme, dok screener (kopija filma za pregled) mora biti zaštićen lozinkom i nedostupan za pregled na internetu.

Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni i animirani film a i publika će imati priliku izabrati svog favorita. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima iz područja režije, produkcije, glume, scenarija, fotografije, montaže, scenografije, oblikovanja zvuka i za filmsku glazbu.

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu. Pokrenut je u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci (SKC), a ima za cilj predstavljanje najboljeg od svjetske studentske filmske produkcije. Posvećen je promociji studentskih filmskih radova te osnaživanju filmske i video-industrije u Hrvatskoj i regiji. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, festival potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije. Ulaz na projekcije ovog neprofitnog festivala besplatan je s ciljem upoznavanja što šire publike s iznimno kvalitetnim studentskim filmovima iz cijeloga svijeta.

Više informacija možete pronaći na sljedećim linkovima:

FilmFreeway
Twitter @stiff_uniri
www.facebook.com/stiff.rijeka
www.filmaktiv.org
www.stiff.uniri.hr


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije