PočetnaVijestiPromjene na Pulskom filmskom festivalu: Hrvatske premijere najprije u Puli

Promjene na Pulskom filmskom festivalu: Hrvatske premijere najprije u Puli

|

Na sjednici održanoj 10. listopada 2016. godine, Festivalsko vijeće Pulskog filmskog festivala usvojilo je izmjenu Članka 8. Statuta Pulskog filmskog festivala koji se odnosio na prikazivanje hrvatskih filmova u Areni, odnosno samom festivalu.

Članak je prethodno davao prioritetan status filmovima bez prethodne distrubucije/prikazivanja u Republici Hrvatskoj, dok je prva festivalska večer te svečano otvorenje i u prošlosti eliminiralo takva filmska ostvarenja.

Najnovija izmjena članka (“Film koji je na bilo koji način distribuiran ili prikazan u Republici Hrvatskoj ne može se prijaviti na Pulski filmski festival.”) još je jasnija u smislu potpunog premijernog ekskluziviteta domaćih filmova u Puli.

Svi hrvatski filmovi na Pulskom filmskom festivalu od sljedeće će godine morati održati premijeru najprije na najuglednijoj domaćoj festivalskoj stanici. Članak 8. neće se primijeniti na filmove snimljene do dana donošenja ove odluke, 10. listopada 2016. godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".

Petra Seliškar: “‘Tijelo’ je dokaz kako nastaviti živjeti i voljeti život”

Redateljica Petra Seliškar i glavna protagonistica Urška Ristić, za naš su portal pričali o dokumentarnom filmu "Tijelo" (2023).

Uskoro se održava 17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sedamnaesto po redu Gledalište Kinokluba Zagreb, održavat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Opatijska projekcija dokumentarca “Funne: Djevojke koje sanjaju more”

U sklopu programa "Liburnia uplovljava", u Opatiji će se prikazati dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju more" (2016) Katije Bernardi.

Nagrada hrvatskom projektu na 39. DOK.fest Münchenu

Projekt hrvatskog dokumentarnog filma "Kuće na pijesku" redatelja Vida Begića osvojio je industrijsku nagradu na 39. DOK.fest Münchenu.

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.