PočetnaVijestiPredstavljen HAVC-ov Izvještaj o radu za 2015. godinu

Predstavljen HAVC-ov Izvještaj o radu za 2015. godinu

-

Prekjučer je u Dvorani Müller zagrebačkog kina Europa, pred novinarima i filmskim profesionalcima, predstavljen Izvještaj o radu Hrvatskg audiovizualnog centra za 2015. godinu.

O aktivnostima i radu HAVC-a u 2015. godini govorili su ravnatelj centra Hrvoje Hribar, članice upravnog odbora HAVC-a Nina Obuljen Koržinek i Romana Matanovac Vučković, redatelj i član Hrvatskog audiovizualnog vijeća Zrinko Ogresta, redatelj i scenarist Nevio Marasović, redateljica Hana Jušić, producent Diego Zanco te Mario Kozina iz Odjela HAVCa za promociju i plasman.

2015. godina iz HAVC-ovog ugla završena je s ukupno šesnaest dugometražnih igranih filmova (sedam manjinskih koprodukcija i devet većinskih), jedanaest dugometražnih dokumentaraca te 59 filmova kratkog metra različitih rodova.

Na predstavljanju Izvještaja istaknuto je, između ostalog, pokretanje Projekta filmske pismenosti te početak prakse decentralizacije premijera domaćih filmskih djela. Hrvatski su projekti, također je naglašeno, iz europskih programa i fondova (MEDIA i Eurimages) povukli 1.212,914 eura. Deset međunarodnih projekata snimanih na teritoriju Hrvatske, putem mjera poticaja, domaćem je pak gospodarstvu pripomoglo s ukupno 160.800,000 kuna.

“Zahvaljujući stabilnoj financijskoj osnovi i jasnoj strategiji uspostavljenoj 2010. i 2011., posljednjih godina živimo razumno razdoblje postojanosti”, izjavio je Hribar, napomenuvši kako ćemo prošlu godinu pamtiti po nastupima u Cannesu, Europskom Oscaru i velikom obavljenom poslu.

“Uvijek se nadvija taj oblak potencijalnog sukoba interesa i proveli smo sate i dane i tjedne i mjesece pokušavajući to na najbolji način definirati. Sustav treba javno objavljivati rezultate, treba ih stavaljati svima na uvid, što se radi, i mislim da je to najbolji put da se bilo kakve sumnje u netransparentno trošenje sredstava otklone”, prenosi službena stranica Hrvatskog audiovizualnog centra izjavu Nine Obuljen Koržinek.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije