Početna Vijesti "Turizam!" Tonćija Gaćine u Karlovim Varima

“Turizam!” Tonćija Gaćine u Karlovim Varima

-

Dokumentarni film “Turizam!” (ADU / Kino klub Split; producent Tibor Keser; 2016.) Tonćija Gaćine – njegov diplomski rad studija dokumentaristike na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu – izborio je plasman na Međunarodni filmski festival u Karlovim Varima, točnije tamošnji program Future Frames, u kojem će se naći ukupno deset naslova kratkog i srednjeg metra iz cijelog svijeta.

51. izdanje poznatog češkog festivala ove će se godine održavati od 1. do 9. srpnja. Program Future Frames svjetla reflektora usmjerava prema mladim nadama europske kinematografije, a nastao je kao inicijativa Međunarodne mreže za promociju europskog filma European Film Promotion (EFP) te Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima.

Uz projekcije filmova, FF će kroz dva dana trajanja, uz niz networking događaja, mladim redateljima pokušati pomoći u akumliranju novih kontakata i poznanstava potrebnih za napredovanje u filmskoj industriji.

Gaćinin opservacijski film na duhovito-ironičan način govori o hvatskom turizmu. Podsjetimo, “Turizam!” je svjetsku premijeru doživio na 12. ZagrebDoxu, dok je ona međunarodna prepuštena švicarskom Vision du Réelu.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

29. Dani hrvatskog filma: “O jednoj mladosti” – Balada o prolaznosti

"O jednoj mladosti" Ivana Ramljaka univerzalno je prepoznatljiva priča, filozofična balada o prolaznosti, mijenama, iznevjerenim nadama.

Održane premijerne Nagrade Dokumetar: “Mačka je uvijek ženska” najbolji film, tri nagrade za “Na vodi”

U Dokukinu KIC sinoć su održane premijerne Nagrade Dokumetar, posvećene valorizaciji godišnje produkcije hrvatskog dokumentarnog filma.

Dodjelom nagrada i priznanja završen 3. AJB DOC

Dodjelom nagrada i priznanja sinoć je završen 3. AJB DOC.

Završen SKORO 15. DOKUart

Prvim bjelovarskim auto–kinom u nedjelju, 13. rujna, završen je SKORO 15. DOKUart, bjelovarski festival dokumentarnog filma.

3. AJB DOC: “Uhvaćeni u mreži” – Vjera u ljudski rod

"Caught in the Net" (2020) ostvario je svoju plemenitu edukacijsku, društveno korisnu namjenu, što zaslužuje nemalu pohvalu.

Posebno izdanje ZagrebDoxa od 4. do 11. listopada

Ovogodišnje posebno izdanje ZagrebDoxa održat će se od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu

3. AJB DOC: “Galeb” – Mudrac imperijalnog ega

Izgrađen 1937. u Italiji, brod Galeb je poslije Drugog svjetskog rata preuređen u školski brod Jugoslavenske ratne mornarice i ploveću rezidenciju maršala Tita.

Objavljena selekcija 29. Dana hrvatskog filma

Jučer (petak, 11.9.) je službeno objavljena selekcija 29. izdanja Dana hrvatskog filma, koje će se od 16. do 19. rujna 2020 godine održati u kinu Tuškanac.

34. PRIX EUROPA: “Pouke o čovječnosti” Branka Ištvančića nominiran za najbolji europski TV-dokumentarac

Dokumentarni film "Pouke o čovječnosti" Branka Ištvančića nominiran je za nagradu PRIX EUROPA za najbolji europski TV-dokumentarac.