Foto: Kadar iz dokumentarnog filma "Turizam!"

Dokumentarni film “Turizam!” (ADU / Kino klub Split; producent Tibor Keser; 2016.) Tonćija Gaćine – njegov diplomski rad studija dokumentaristike na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu – izborio je plasman na Međunarodni filmski festival u Karlovim Varima, točnije tamošnji program Future Frames, u kojem će se naći ukupno deset naslova kratkog i srednjeg metra iz cijelog svijeta.

51. izdanje poznatog češkog festivala ove će se godine održavati od 1. do 9. srpnja. Program Future Frames svjetla reflektora usmjerava prema mladim nadama europske kinematografije, a nastao je kao inicijativa Međunarodne mreže za promociju europskog filma European Film Promotion (EFP) te Međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima.

Uz projekcije filmova, FF će kroz dva dana trajanja, uz niz networking događaja, mladim redateljima pokušati pomoći u akumliranju novih kontakata i poznanstava potrebnih za napredovanje u filmskoj industriji.

Gaćinin opservacijski film na duhovito-ironičan način govori o hvatskom turizmu. Podsjetimo, “Turizam!” je svjetsku premijeru doživio na 12. ZagrebDoxu, dok je ona međunarodna prepuštena švicarskom Vision du Réelu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here