Početna Vijesti 25. DHF: U tijeku prijave za radionicu "Kako razvijati i predstaviti projekte...

25. DHF: U tijeku prijave za radionicu “Kako razvijati i predstaviti projekte u početnoj fazi za međunarodno tržište”

-

Dani hrvatskog filma u suradnji s Deskom Kreativne Europe – Uredom MEDIA i ove godine organiziraju radionicu pod nazivom “Kako razvijati i predstaviti projekte u početnoj fazi za međunarodno tržište” čija će kulminacija biti pitching forum na samome početku festivala.

Radionica će na 25. DHF-u ponuditi smjernice profesionalcima, u prvome redu redateljima i scenaristima, te najadekvatnije odgovore na pitanja o najučinkovitijim načinima pripreme i predstavljanja vlastitoga projekta stručnoj javnosti – producentima, distributerima, prodajnim predstavnicima, ali i široj javnosti, odnosno publici.

Radionicu će voditi ugledna njemačka filmska producentica Roshanak Behesht Nedjad, koja je uspjeh ostvarila produkcijom niza filmova (“Havanna mi amor”, 2000., Zlatna Lola za najbolji dokumentarac; “Khamosh Pani: Silent Waters”, 2003., Zlatni leopard za najbolji film; “Football Under Cover”, 2008., Prix Europa Iris).

Behesht Nedjad je članica Europske i Njemačke filmske akademije te diplomantica i mentorica najpoznatijeg europskog edukativnog programa za filmske producente EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs.

Radionica je namijenjena filmskim profesionalcima i studentima filmskih odsjeka, ponajprije redateljima i scenaristima. Prednost imaju projekti kratkometražnih igranih ili dokumentarnih filmova, a iznimno se mogu prihvatiti i dugometražne forme.

Radionica će početi dva dana prije početka festivala, a cjelodnevni je rad predviđen za 19. i 20. travnja (od 10 do 18 sati). Završni pitching forum svih sudionika radionice održat će se prvoga dana festivala u 12 sati, u dvorani Müller, u Kinu Europa.

Ove godine se uvodi i Nagrada za najbolji pitching, što će pobjedniku/pobjednici omogućiti izravno sudjelovanje u okviru radionice MIDPOINT – Feature Launch, koja će se održavati od 21. do 26. kolovoza u Ponešicama, u Češkoj. Dobitnici nagrade za najbolji pitching bit će objavljeni zajedno s dobitnicima nagrada 25. DHF-a.

Ostale informacije provjerite na službenoj stranici DHF-a.

 


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

33. IDFA: “Radiograph of a Family” najbolji dugometražni dokumentarac, Vitalij Manski naj-redatelj

Obznanjeni su pobjednici najveće svjetskog doku-festivala, 33. IDFA-e, a najboljim dugometražnim dokumentarcem proglašen je "Radiograph of a Family".

Dina Pokrajac: “Navikli smo Subversive organizirati u prekarnim uvjetima”

Direktorica i jedna od selektorica programa Dina Pokrajac, za naš portal najavljuje 13. Subversive Film Festival.

Morana Ikić Komljenović: “Većina hrvatskih dokumentarnih filmova ostaje nevidljiva široj publici”

Morana Ikić Komljenović za Dokumentarni.net najavljuje drugu po redu radionicu "Distribuiraj to!" koja će se održati od 14. do 18. prosinca.

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula (27. - 28.11.).

Pobjednici Berlinalea i Sundancea na 13. Subversive Film Festivalu

U sklopu 13. Subversive Festivala održat će se i 13. Subversive Film Festival (28.11. - 7.12.) u zagrebačkim kinima Kinoteka i Dokukino KIC te "online".

“Hall of Fame”: “Priča o vjetru”

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame" u četvrtak, 26. studenoga u 19 sati, donosi dokumentarni esej "Priča o vjetru" (1986).

11. DOC NYC: Viewfinders konkurencija dokumentarcu “Landfall”, režijska nagrada Garretu Bradleyju za “Time”

Od 11. do 19. studenoga održavalo se jedanaesto izdanje DOC NYC-a, najvećeg američkog festivala dokumentarnog filma

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću

Na programu Al Jazeera Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću.

Niz recentnih zapaženih dokumentaraca na 13. Subversive Film Festivalu

Trinaesto izdanje Subversive Festivala održat će se od 28. studenog do 15. prosinca na nekoliko zagrebačkih lokacija te "online".

Objavljen program 18. Human Rights Film Festivala

Osamnaesto izdanje Human Rights Film Festivala (HRFF) održat će se u potpunosti "online" od 6. do 13. prosinca ove godine.