PočetnaVijesti25. DHF: U tijeku prijave za radionicu "Kako razvijati i predstaviti projekte...

25. DHF: U tijeku prijave za radionicu “Kako razvijati i predstaviti projekte u početnoj fazi za međunarodno tržište”

-

Dani hrvatskog filma u suradnji s Deskom Kreativne Europe – Uredom MEDIA i ove godine organiziraju radionicu pod nazivom “Kako razvijati i predstaviti projekte u početnoj fazi za međunarodno tržište” čija će kulminacija biti pitching forum na samome početku festivala.

Radionica će na 25. DHF-u ponuditi smjernice profesionalcima, u prvome redu redateljima i scenaristima, te najadekvatnije odgovore na pitanja o najučinkovitijim načinima pripreme i predstavljanja vlastitoga projekta stručnoj javnosti – producentima, distributerima, prodajnim predstavnicima, ali i široj javnosti, odnosno publici.

Radionicu će voditi ugledna njemačka filmska producentica Roshanak Behesht Nedjad, koja je uspjeh ostvarila produkcijom niza filmova (“Havanna mi amor”, 2000., Zlatna Lola za najbolji dokumentarac; “Khamosh Pani: Silent Waters”, 2003., Zlatni leopard za najbolji film; “Football Under Cover”, 2008., Prix Europa Iris).

Behesht Nedjad je članica Europske i Njemačke filmske akademije te diplomantica i mentorica najpoznatijeg europskog edukativnog programa za filmske producente EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs.

Radionica je namijenjena filmskim profesionalcima i studentima filmskih odsjeka, ponajprije redateljima i scenaristima. Prednost imaju projekti kratkometražnih igranih ili dokumentarnih filmova, a iznimno se mogu prihvatiti i dugometražne forme.

Radionica će početi dva dana prije početka festivala, a cjelodnevni je rad predviđen za 19. i 20. travnja (od 10 do 18 sati). Završni pitching forum svih sudionika radionice održat će se prvoga dana festivala u 12 sati, u dvorani Müller, u Kinu Europa.

Ove godine se uvodi i Nagrada za najbolji pitching, što će pobjedniku/pobjednici omogućiti izravno sudjelovanje u okviru radionice MIDPOINT – Feature Launch, koja će se održavati od 21. do 26. kolovoza u Ponešicama, u Češkoj. Dobitnici nagrade za najbolji pitching bit će objavljeni zajedno s dobitnicima nagrada 25. DHF-a.

Ostale informacije provjerite na službenoj stranici DHF-a.

 


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije