PočetnaVijesti25. DHF: U tijeku prijave za radionicu "Kako razvijati i predstaviti projekte u početnoj fazi za međunarodno tržište"

25. DHF: U tijeku prijave za radionicu “Kako razvijati i predstaviti projekte u početnoj fazi za međunarodno tržište”

|

Dani hrvatskog filma u suradnji s Deskom Kreativne Europe – Uredom MEDIA i ove godine organiziraju radionicu pod nazivom “Kako razvijati i predstaviti projekte u početnoj fazi za međunarodno tržište” čija će kulminacija biti pitching forum na samome početku festivala.

Radionica će na 25. DHF-u ponuditi smjernice profesionalcima, u prvome redu redateljima i scenaristima, te najadekvatnije odgovore na pitanja o najučinkovitijim načinima pripreme i predstavljanja vlastitoga projekta stručnoj javnosti – producentima, distributerima, prodajnim predstavnicima, ali i široj javnosti, odnosno publici.

Radionicu će voditi ugledna njemačka filmska producentica Roshanak Behesht Nedjad, koja je uspjeh ostvarila produkcijom niza filmova (“Havanna mi amor”, 2000., Zlatna Lola za najbolji dokumentarac; “Khamosh Pani: Silent Waters”, 2003., Zlatni leopard za najbolji film; “Football Under Cover”, 2008., Prix Europa Iris).

Behesht Nedjad je članica Europske i Njemačke filmske akademije te diplomantica i mentorica najpoznatijeg europskog edukativnog programa za filmske producente EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs.

Radionica je namijenjena filmskim profesionalcima i studentima filmskih odsjeka, ponajprije redateljima i scenaristima. Prednost imaju projekti kratkometražnih igranih ili dokumentarnih filmova, a iznimno se mogu prihvatiti i dugometražne forme.

Radionica će početi dva dana prije početka festivala, a cjelodnevni je rad predviđen za 19. i 20. travnja (od 10 do 18 sati). Završni pitching forum svih sudionika radionice održat će se prvoga dana festivala u 12 sati, u dvorani Müller, u Kinu Europa.

Ove godine se uvodi i Nagrada za najbolji pitching, što će pobjedniku/pobjednici omogućiti izravno sudjelovanje u okviru radionice MIDPOINT – Feature Launch, koja će se održavati od 21. do 26. kolovoza u Ponešicama, u Češkoj. Dobitnici nagrade za najbolji pitching bit će objavljeni zajedno s dobitnicima nagrada 25. DHF-a.

Ostale informacije provjerite na službenoj stranici DHF-a.

 


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

17. Subversive Film Festival: “Zemlja za nas” – Bez motike nema kruha

"Zemlja za nas", cjelovečernji prvenac Karle Crnčević, otpočinje razmjerno tajanstveno, sugerirajući ulazak u kakav svijet misterija...

“Crna kutija: Dnevnici” Shiori Ito najbolji dokumentarni film 17. Subversive Film Festivala

Svečanom dodjelom nagrada "Wild Dreamer Dragan Rubeša", u subotu je završeno sedamnaesto izdanje Subversive Film Festivala.

17. Subversive Film Festival: “Soundtrack za državni udar” – (De)džezifikacija Konga

"Soundtrack za državni udar" (2024) je impresivan film koji se može uvrstiti među najviša dostignuća svetske dokumentaristike tekuće dekade.

Zlatna palma za film “Čovjek koji nije mogao šutjeti” Nebojše Slijepčevića!

Igrani film "Čovjek koji nije mogao šutjeti" Nebojše Slijepčevića osvojio je Zlatnu palmu za najbolji kratkometražni film 77. Cannesa!

17. Subversive Film Festival: “Moj ukradeni planet” – Nakon revolucije

"Moj ukradeni planet" sjetan je film, natopljen s mnogo gorčine, jer je autorica u svojoj domovini Iranu provela više od četrdeset godina.

17. Subversive Film Festival: “Stanari” – Tri sprovoda i dva štrajka glađu

"Stanari" / "The Flats" (2024) Alessandre Celesije, usmjereni su na posljedice Nevolja (The Troubles / Na Trioblóidi), kako ih zovu u Irskoj.

Renata Poljak: “Imamo dokumentarna svjedočenja o ženama strašne snage”

Renata Poljak je na 20. ZagrebDoxu, u sklopu Regionalne konkurencije, predstavila svoj najnoviji film, "Šume šume" (2024).

Tri dana dokumentaraca na 18. Vox Feminae Festivalu

Tri dana filmskog programa 18. Vox Feminae Festivala donosi raznoliku selekciju filmova koji se bave temama rodne ravnopravnosti, seksualnosti i ženskog nasljeđa.

Niz hrvatskih dokumentaraca i projekata na 17. Beldocsu

Na ovogodišnjem, 17. Beldocsu (22. - 29. svibnja), bit će prikazan cijeli niz hrvatskih dokumentarnih filmova.

17. Subversive Film Festival: “Favoriten” – Gospođa Idiskut i njeno odeljenje

"Favoriten" (2024) austrijske autorke Ruth Beckermann, prati jedno odeljenje najveće osnovne škole u bečkoj četvrti Favoriten.