PočetnaNajaveNagrađeni s 47. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva u Klubu Pulske filmske tvornice

Nagrađeni s 47. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva u Klubu Pulske filmske tvornice

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Hrvatska djevica”

Klub Pulske filmske tvornice večeras će, s početkom u 19 sati, ugostiti 47. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva, završnu godišnju priredbu neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj koja se ove godine održala u Karlovcu.

Na Reviju je ove godine bilo prijavljeno 150 filmova, od kojih je 25 ušlo u službenu konkurenciju. Najviše razloga za slavlje imali su upravo autori – dokumentarnih filmova.

Prvo mjesto osvojili su dokumentarci “Višak popušim sam” (Kinoklub Zagreb, 2015.) Zorka Sirotića  o poveznicama novinara u kulturi i švercera duhana; “Hrvatska djevica” (Kinoklub Zagreb, 2015.) Sunčice Ane Veldić , u kojemu se obrađuju prva i ina seksualna iskustva; i “201410KU” (2014) samostalnog autora Vjekoslava Gašparovića o tradicionalnim životnim vrijednostima i vezanosti za zemlju. Pulska publika moći će svjedočiti svim spomenutim dokumentarcima.

Do nagradnog pijedestala došla su i dva igrana filmova – “Milevin potiljak” Nikice Zdunić (Akademija dramske umjetnosti), koji govori o samoći, smrzavanju i o smrti te “Streljana” Lane Zaninović i Filipa Mojzeša (Akademija dramske umjetnosti) o složenim odnosima u osnovnoj školi i glavi jednog od učenika. Nagradu publike pak osvojio je dokumentarac “Communicatio” Marka Modrića (Kinoklub Zagreb) o suživotu gluhonijemog studenta i australskog glazbenika na festivalu u Pazinu.

U KPFT-u će biti prikazana većina nagrađenih kratkometražnih filmova, a uz to bit će održano već tradicionalno klupsko žiriranje koje će gledateljima omogućiti da izaberu svoje favorite. Moderatorica večeri bit će Ivana-Nataša Turković, a ulaz na program ostvaren u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom je slobodan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije