PočetnaVijestiOtvoreno riječko Mini Art-kino

Otvoreno riječko Mini Art-kino

-

Foto: Mini Art-kino

U Rijeci je u ponedjeljak, 7. prosinca, svečano otvoreno Mini Art-kino, novo tamošnje filmsko okupljalište. Na otvorenju su se brojnoj publici obratili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, arhitektonski dvojac Antun Sevšek i Damir Gamulin te ravnateljica Art-kina, Slobodanka Mišković.

Otvoreno pod motom “Bez praga i pardona”, Mini Art-kino će donositi hrabre filmove, istaknula je Mišković te naglasila kako do novog prostora ustanova Art-kino nije krenula ishitreno, već kroz osluškivanje potrebe publike za dodatnim filmskim prostorom i sadržajem.

Za razliku od klasičnog kina, filmskog prostora Art-kina Croatia do kojeg se dolazi svečanim prolaskom kroz atrij i hodnik – u Mini Art-kino se stiže neposredno, direktno s ulice bez ograničavajućeg praga. Mini Art-kino, aludirajući i samim imenom na značajno manji broj mjesta (24), postaje intimnijim prostorom koji potiče komunikaciju.

Programska će koncepcija Mini Art-kina, napominje se u priopćenju, biti vođena beskompromisnom selekcijom filmova i dodatnog programa koji će se odvijati u obliku Tribina na tribinama (TNT), održavanja radionica za najmlađe te edukativnih programa.

Antun Sevšek i Damir Gamulin istaknuli su da je novo Mini Art-kino svojevrsno kino u izlogu koje se ne skriva od ulice već je, smještajem projekcijskog platna, orijentirano prema njoj, nudi se i poziva, kako u sam prostor tako i u izvorno Art-kino.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je pak napomenuo kako je Art-kino opravdalo sva očekivanja te je pohvalio ravnateljicu i tim Art-kina za inovativnost. Nakon otvorenja prikazana su dva nagrađivana kratka hrvatska filma – “Zvjerka” (2015) Daine O. Pusić i “Piknik” (2015) Jure Pavlovića.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije