Početna Vijesti Otvoreno riječko Mini Art-kino

Otvoreno riječko Mini Art-kino

-

Foto: Mini Art-kino

U Rijeci je u ponedjeljak, 7. prosinca, svečano otvoreno Mini Art-kino, novo tamošnje filmsko okupljalište. Na otvorenju su se brojnoj publici obratili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, arhitektonski dvojac Antun Sevšek i Damir Gamulin te ravnateljica Art-kina, Slobodanka Mišković.

Otvoreno pod motom “Bez praga i pardona”, Mini Art-kino će donositi hrabre filmove, istaknula je Mišković te naglasila kako do novog prostora ustanova Art-kino nije krenula ishitreno, već kroz osluškivanje potrebe publike za dodatnim filmskim prostorom i sadržajem.

Za razliku od klasičnog kina, filmskog prostora Art-kina Croatia do kojeg se dolazi svečanim prolaskom kroz atrij i hodnik – u Mini Art-kino se stiže neposredno, direktno s ulice bez ograničavajućeg praga. Mini Art-kino, aludirajući i samim imenom na značajno manji broj mjesta (24), postaje intimnijim prostorom koji potiče komunikaciju.

Programska će koncepcija Mini Art-kina, napominje se u priopćenju, biti vođena beskompromisnom selekcijom filmova i dodatnog programa koji će se odvijati u obliku Tribina na tribinama (TNT), održavanja radionica za najmlađe te edukativnih programa.

Antun Sevšek i Damir Gamulin istaknuli su da je novo Mini Art-kino svojevrsno kino u izlogu koje se ne skriva od ulice već je, smještajem projekcijskog platna, orijentirano prema njoj, nudi se i poziva, kako u sam prostor tako i u izvorno Art-kino.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je pak napomenuo kako je Art-kino opravdalo sva očekivanja te je pohvalio ravnateljicu i tim Art-kina za inovativnost. Nakon otvorenja prikazana su dva nagrađivana kratka hrvatska filma – “Zvjerka” (2015) Daine O. Pusić i “Piknik” (2015) Jure Pavlovića.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Otvorene prijave za radionice 7. Star Film Festa

Otvorene su prijave za radionice 7. Star Film Festa, koji će se od 3. do 5. rujna održati u Sisku.

Liburnia uplovljava u Gomirje

Najnovije projekcije programa "Liburnia uplovljava" održat će se u mjestu Gomirje pokraj Ogulina, 8. i 13. kolovoza.

“I’ll Be Gone in the Dark” – Izađi na svjetlo

Mini-serijal "I'll Be Gone in the Dark" (koredatelji Myles Kane, Josh Koury i Elizabeth Wolff; 2020.) jedno je od najboljih TV-iskustava 2020. godine.

Tomislav Radić – Zaboravljeni dokumentarist (X)

Posljednji tekst prve sezone serijala tekstova "Rastrimo zastrto", u kojem se prisjećamo zaboravljenih dokumentaraca Tomislava Radića.

Objavljen program 21. Mediteran Film Festivala

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival koji se od 19. do 22. kolovoza tradicionalno trebao održati u Širokom Brijegu, prebačen...

Nastavlja se program 15. SKORO DOKUarta

Predstojećeg vikenda (subota i nedjelja, 8. i 9. kolovoza od 21 sat) u Bjelovaru se nastavlja program 15. SKORO DOKUarta.

Hrvoslava Brkušić: “Nepredviđene situacije mjesta su kreativnih mogućnosti u montaži”

Montažerka Hrvoslava Brkušić zatvara premijernu sezonu "Pogleda iza objektiva", serije intervjua na portalu Dokumentarni.net.

66. TV BAFTA-e: “Leaving Neverland” najbolji doku-serijal, Arthur Cary naj-redatelj

U Londonu su sinoć dodijeljene 66. po redu TV BAFTA-e za najbolja britanska televizijska ostvarenja u 2019. godini.

Pula počinje potkraj kolovoza, Motovun na turneji

Pokreću se koronavirusom odgođena najnovija izdanja Pulskog filmskog festivala, odnosno Motovun Film Festivala.

“Što je film? (ep. 13): Faktografski ili dokumentarni film” – Vrijeme i istina

U posljednjim ovosezonskim "Prozorima" naglasak je stavljen na epizodu serijala "Što je film?" (1987) voditelja Ante Peterlića.