PočetnaVijestiSTUDOKU: Prva večer dokumentaraca novinara TVS-a i studenata FPZ-a

STUDOKU: Prva večer dokumentaraca novinara TVS-a i studenata FPZ-a

-

U organizaciji Televizije Student i Fakulteta političkih znanosti, 3. prosinca 2015. godine u A dvorani FPZ-a održana je večer njihovih najuspješnijih dokumentarnih ostvarenja u 2015. godini, pod nazivom STUDOKU. Autori filmova bili su isključivo studenti Fakulteta političkih znanosti i novinari Televizije Student, dok su u programu podijeljenom u dva dijela prikazana ukupno tri dokumentarca.

“Petite Ballerine” (22 minute) govori o Ledi, 16-godišnjoj djevojci čiji je san postati primabalerinom. Nakon završene Srednje baletne škole u Zagrebu, Leda je primljena na Akademiju klasičnog baleta u Stuttgartu gdje nastavlja svoje baletno obrazovanje. Autori filma su Matej Đuzel, Ivan Granić i Renata Šimić.

Katarina Škaro snimila je dvadesetominutni film po imenu “Feniks”. Radnja prati Miljenka Pinterića, vitalnog 90-godišnjaka koji za sebe voli reći da je najstariji plesač stepa na svijetu. Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u četvrtak se održala i svečana projekcija filma “Mijenjamo realnost” studentica novinarstva Anje Stanko, Matine Tenžere i Marije Žužak.

Pedesetominutni dokumentarac govori o borbi i studiranju troje mladih s invaliditetom, a ove je godine ovjenčan i Rektorovom nagradom. Sve projekcije održane su pred ispunjenom dvoranom, a domaćine su, osim obitelji, prijatelja i kolega, dolaskom počastili i profesori, dekani te predstavnici Rektorata i Grada Zagreba.

Večer su pak, pod mentorstvom Tene Perišin i Igora Mirkovića, organizirale Dina Cvek i Lana Bene, a vođenje samog programa bilo je prepušteno Emi Starčić i Ivanu Fedoru. Za sve ostalo, uključujući i domjenak, zaslužna je bila asistencija grupe studenata iz podruma Televizije Student.

Ovo je prvi sličan događaj nastao pod organizacijskom palicom Televizije Student, a ideja je, kažu organizatori, da STUDOKU zaživi i u budućnosti kako bi studenti i novinari TVS-a mogli svake godine predstavljati svoje najuspješnije dokumentarne radove.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.

Dvanaest dokumentaraca u programu punoljetnog DOKUarta

Dvanaest dokumentaraca prikazat će se u programu ovogodišnjeg, punoljetnog DOKUarta (Bjelovar, 6. - 13.10.).

Objavljen program 24. Mediteran Film Festivala

Poznat je program 24. Mediteran Film Festivala, koji će se od 10. do 14. listopada održavati u Širokom Brijegu.

Otvorene prijave za radionicu u okviru programa “Mali DOKUart”

Otvorene su prijave za radionicu u okviru ovogodišnjeg programa "Mali DOKUart", bjelovarskog festivala DOKUart.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

6. AJB DOC: “Dolazak proljeća u Buču” – Nakon okupacije

"Dolazak proljeća u Buču" / "When Spring Came to Bucha" (2022) Mile Tešajeve i Marcusa Lenza osvojio je glavnu nagradu na 6. AJB DOC-u.

6. AJB DOC: “Flotacija” – Flotiranje silnica svekolikosti

"Flotacija" (2023) Eluned Zoë Aiano i Alesandre Tatić osvojila je Posebno priznanje žirija na 6. AJB DOC-u.

Nagrada publike 6. AJB DOC-a dokumentarcu “Braća Musemić”

Ovogodiošnja Nagrada publike AJB DOC-a pripala je dokumentarnom filmu "Braća Musemić" autora Edina Isanovića i redatelja Nihada Ušanovića.