Foto: "Veruda - film o Bojanu"

Glavni junak dokumentarnog filma “Veruda – film o Bojanu” (2015., HRT) Igora Bezinovića, 25-godišnji Puljanin Bojan Bešić, smrtno je stradao u samici pulskog zatvora, javlja Jutarnji list.

Bešić je preminuo u ponedjeljak poslijepodne uslijed gušenja dimom podmetnutog požara, nastalog paljenjem obložene spužve unutar ćelije. Razlozi takvog čina još uvijek nisu poznati. Puljanin je u zatvoru služio kaznu od osam mjeseci zbog prijetnje i nezakonite upotrebe osobnih podataka, a do isteka pritvora bila su mu preostala dva mjeseca.

Jutarnji u iscrpnom tekstu navodi kako je Bešić u samici završio radi narušavanja javnog reda i mira. Glas Istre pak dodaje kako je dosadašnji upravitelj Zatvora u Puli, Goran Terković, zbog navedenog incidenta smijenjen. Na njegovo mjesto privremeno je postavljen Josip Grgurić.

Višestruko nagrađivani dokumentarni film “Veruda – film o Bojanu” koji prati delikventsku karijeru Bojana Bešića, nastao je u produkciji HRT-a u okviru četverodijelnog doku-serijala “Druga šansa” koji prati zatvorenike puštene na uvjetnu slobodu i njihovu integraciju u društvo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here