PočetnaVijestiDokumentarni listopad u Klubu Pulske filmske tvornice

Dokumentarni listopad u Klubu Pulske filmske tvornice

-

Za ljubitelje filmske umjetnosti Pulska filmska tvornica pripremila je bogat i raznovrstan jesenski program koji u listopadu donosi pet programa Klubodroma (među kojima su tri predstavljanja autora), zatim premijeru kratkometražnog glazbenog dokumentarca o pulskom punk bendu The Shock, “ABC Shock” Senada Sijarića te dvije radionice – Školu animiranog filma i 11. Školu filma.

Što se tiče dokumentarnog dijela programa, najprije će na pozornicu član PFT-a Ivo Lipanović s kojim će se zainteresirani moći družiti 8. listopada. Tada će biti predstavljeni njegovi kratkometražni dokumentarci “Filipovi snovi” i “Viška ratna priča” te eksperimentalni film “Monumenti” koji je realiziran u sklopu prošlogodišnje 10. ljetne radionice izrade filma.

Zagrebačkog redatelja Tomislava Fiketa PFT će ugostiti 15. listopada, zajedno s njegovim kratkim dokumentarcima i glazbenim video-spotovima. Kao autor izražene socijalne osjetljivosti Fiket je realizirao niz promotivnih projekata za udruge. Bio je urednik, voditelj i redatelj emisije o filmu “Ružni, prljavi, zli” za Dugavsku liberalnu televiziju te glavni urednik Playomanije, jedinog hrvatskog kablovskog kanala posvećenog video igrama. Mlađima je poznat po HTV-ovoj igranoj seriji “Jura Hura”.

Premijera kratkometražnog glazbenog dokumentarca “ABC Shock” Senada Sijarića bit će održana u Kasarni u Fažani 16. listopada s početkom u 21 sat. Polusatni film u produkciji Pulske filmske tvornice donosi priču o neobičnom pulskom punk bendu The Shock, čiji su članovi Kićo (45), Jan (18), Noel (15) i Kaja (15). Bend će toga dana proslaviti četvrtu godinu postojanja, pa će osim premijere program uključivati i koncert.

Za mlade i odrasle osobe koje žele realizirati vlastiti igrani, dokumentarni ili eksperimentalni film, bit će organizirana 11. Škola filma (dosadašnja Ljetna radionica izrade filma). Njezin prvi dio – razrada ideje i scenarija – imat će čak tri voditelja. Prvo će 23. listopada početi Radionica dokumentarnog filma redateljice, autorice i producentice Ines Pletikos te Radionica igranog filma redatelja i autora Andreja Korovljeva, dok će 30. listopada startati Radionica eksperimentalnog filma redatelja, autora, montažera i producenta Damira Čučića.

Svi programi Klubodroma održat će se u Klubu Pulske filmske tvornice, Stiglicheva 12, s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan. O ostalim listopadskim manifestacijama nevezanim za dokumentarizam pročitajte više na službenoj stranici Kluba Pulske filmske tvornice.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije