PočetnaVijesti"Večer udvoje" i "Istraživanje o muškarcima" dokumentarni slavljenici 2. STIFF-a

“Večer udvoje” i “Istraživanje o muškarcima” dokumentarni slavljenici 2. STIFF-a

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Večer udvoje”

U subotu je u riječkom Art-kinu Croatia završen 2. Međunarodni studentski filmski festival – STIFF, koji je od 1. do 3. listopada ugostio ukupno 41 film (osam dokumentraca) u službenoj konkurenciji.

Žiri za dokumentarni film u sastavu Aleš Suk, Marta Batinić i Nikolina Hrga (Akademija primijenjenih umjetnosti), odlučio je Nagradu za najbolji dokumentarni film dodijeliti poetičnom portretu pitoresknog svijeta ljubavi, filmu “Večer udvoje” / “A Wee Night In” (2014) britanskog redatelja Stuarta Edwardsa koji je “uspio taj prostor istkan od krhkih niti vremena i emocija, na empatičan i duhovit način te izvrsnom kamerom, prenijeti u medij dokumentarnog filma, čime je zaslužio glavnu nagradu za dokumentarni film”.

Publika je najboljim filmom proglasila dokumentarni film “Istraživanje o muškarcima” / “Survey About Men” / “Sonda o mezczyznach” (2014), Poljaka Mateusza Głowackog koji je nasmijao i zaintrigirao STIFF-ovu publiku pričama nekolicine žena o njihovim očekivanjima od muškaraca. Film je pobijedio u tijesnoj borbi s igranim filmom “Trokuti sreće” te animiranim filmom “Ventilator”.

Podsjetimo, STIFF, pokrenut u produkciji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci te organiziran u suradnji s udrugom Filmaktiv, prvi je hrvatski filmski festival koji prikazuje isključivo studentske filmske i animirane radove. Ove se godine od 1. do 3. listopada odvijao u Art-kinu Croatia, Gradskom kazalištu lutaka Rijeka i OKC-u Palach uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Sveučilišta u Rijeci i Turističke zajednice grada Rijeke.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije