PočetnaNajavePočetkom listopada počinje 2. Međunarodni studentski filmski festival – STIFF

Početkom listopada počinje 2. Međunarodni studentski filmski festival – STIFF

-

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Filmaktivom od 1. do 3. listopada organizira drugi po redu Međunarodni studentski filmski festival – STIFF, koji prikazuje isključivo studentske filmske i animirane radove. Program su i ove godine birale redateljice Maša Drndić Sanja Marjanović, a glavnim selektoricama pridružila se i srpska dokumentaristica, Ivana Todorović.

Festival će se odvijati u Art-kinu Croatia, Gradskom kazalištu lutaka Rijeka i OKC-u Palach, a sve uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Sveučilišta u Rijeci i Turističke zajednice grada Rijeke.

STIFF riječkoj publici donosi kratkometražne produkcije studenata filma i animacije iz gotovo svakog kutka naše planete. U natjecateljskom programu mogu se pronaći radovi autora iz Norveške, Poljske, Brazila, Turske, Rumunjske, Mađarske, Irana, Singapura, Japana, Indije, Portugala, Belgije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Nizozemske, Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske.

Pred selekcijski tim festivala ove je godine stavljen poseban izazov da između više od dvije tisuće pristiglih filmova, izaberu one koji ulaze u konkurenciju za glavne nagrade. Tako će se u glavnom natjecateljskom programu festivala prikazati 41 film od kojih su neki višestruko nagrađivani na prestižnim filmskim festivalima u svijetu, a drugi će pak u Art-kinu Croatia doživjeti svoju premijeru.

U službenoj će pak konkurenciji biti predstavljeno i ukupno osam dokumentarnih filmova, a među njima i desetominutni “Generation 0” hrvatske autorice Nikice Zdunić. Otvorenje festivala zakazano je za 1. listopad u 19:30 sati, nakon čega slijedi program pod nazivom Love Affairs (Ljubavne Zbrke) u Art-kinu Croatia. Ulaz na sva festivalska događanja je besplatan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije