Naslovna fotografija: Boris Dovniković sa Zlatnim Oktavijanom za životno djelo na 23. DHF-u / Foto: Jelena Pintarić

Iz Hrvatskog društva filmskih kritičara dolazi vijest o promjeni načina ocjenjivanja filmova za nagradu Oktavijan.

“Zbog bitno narasle domaće filmske produkcije kratkog i srednjeg metra, kao i nemogućnosti Dana hrvatskog filma, na kojoj se ona tradicionalno vrednuje, da prikaže više od petine godišnje proizvodnje, Hrvatsko društvo filmskih kritičara odlučilo je promijeniti način ocjenjivanja filmova za nagradu Oktavijan”, prenosi HAVC službenu obavijest s potpisom predsjednice HDFK-a, Diane Nenadić.

To konkretno znači da će odsad u izbor za nagradu HDFK-a ući svi filmovi (između dva održavanja Dana hrvatskog filma) premijerno prikazani na nekom od naših filmskih festivala, redovnoj kino distribuciji ili nekoj drugoj prikazivačkoj platformi.

Što se samih dokumentaraca tiče, Oktavijan se dodjeljuje najboljim kratkim, srednjometražnim i dugometražnim nefikcijskim djelima, dok u samom ocjenjivanju filmova mogu sudjelovati svi redoviti članovi Hrvatskog društva filmskih kritičara koji se do 30. lipnja prijave imenovanom koordinatoru/-ici same nagrade.

Nagrada Oktavijan u dokumentarnoj konkurenciji tradicionalno se uručuje na Danima hrvatskog filma. Novi pravilnik o ocjenjivanju pročitajte na stranici Hrvatskog audiovizualnog centra.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here