PočetnaVijestiOtvoren natječaj za 13. Liburnia Film Festival

Otvoren natječaj za 13. Liburnia Film Festival

-

U ponedjeljak je službeno otvoren natječaj za 13. Liburnia Film Festival, jedini dokumentarni festival posvećen isključivo hrvatskom nefikcijskom proizvodu.

13. LFF će se održati od 25. do 29. kolovoza na starom mjestu, u Ičićima pokraj Opatije. Organizatori pozivaju autore svih dokumentarnih filmova dovršenih u 2014. ili 2015. godini, bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a koji su nastali u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji, da prijave svoja ostvarenja na Liburnia Film Festival.

Prihvaćaju se i filmovi koji će u trenutku zaključenja natječaja biti u rough cut fazi, ukoliko producenti mogu garantirati da će biti završeni najkasnije petnaest dana prije početka festivala. U Regionalni program iznimno mogu biti izabrani i filmovi iz 2013. godine.

Peteročlani međunarodni žiri LFF-a nagradit će najbolji film iz glavnog programa te najbolji regionalni film (filmovi autora i produkcija iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije).

Dodijelit će se i nagrade za najbolju režiju, fotografiju, montažu i dizajn zvuka, a publika će kao i dosad izabrati svog favorita.

Nagradu za najbolju režiju dodjeljuje Institut dokumentarnog filma iz Praga, a nagradu za najbolji regionalni film Balkan Documentary Center iz Sofije.

Prijavnice i ostale informacije pokupite na službenom webu LFF-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije