PočetnaVijestiKino turneja "Plesa s Marijom" i premijera "Rakijaškog dnevnika"

Kino turneja “Plesa s Marijom” i premijera “Rakijaškog dnevnika”

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Rakijaški dnevnik”

Na repertoar nezavisnih kina nedavno je pristigao dokumentarac “Ples s Marijom” / “Dancing With Maria” (2014) talijanskog redatelja Ivana Gergoleta. S filmom o poznatoj argentinskoj plesačici i koreografkinji Mariji Fux upoznali smo se na 12. Zagreb Film Festivalu, a hrvatska će ga publika moći pogledati u Puli, Rijeci (razgovor s autorom u Art-kinu Croatia u petak, 21 sat), Korčuli, Zagrebu, Rovinju, Velikoj Gorici, Sisku, Splitu, Komiži, Hvaru, Bolu, Pazinu i Poreču.

U Zagrebu će pak sutra, 26. ožujka s početkom u 20 sati u kinu Tuškanac, biti upriličena svečana premijera dokumentarnog filma “Rakijaški dnevnik” (2015) Damira Čučića, nastalog u produkciji Hrvatskog filmskog saveza.

Film je prvi put prikazan na ovogodišnjem ZagrebDoxu, a Čučić kroz zanimljivu eksperimentalnu estetiku odaje počast Mariju Haberu, preminulom ton-majstoru i strastvenom proizvođaču rakije u kućnoj radinosti.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.