PočetnaVijestiKrenuo novi program Restarta i Galerije Miroslav Kraljević

Krenuo novi program Restarta i Galerije Miroslav Kraljević

-

Jedan na Jedan je novi projekt koji su pokrenuli Restart i zagrebačka Galerija Miroslav Kraljević. Restart tako pokreće novi krak svojeg razgranatog programa edukacije, dok spomenuta galerija nastavlja provoditi participativne projekte kojima je cilj otvarati program i aktivnosti galerije mlađoj publici. Sam projekt se provodi tijekom 2015. godine u suradnji s X. gimnazijom Ivan Supek.

U srednjim školama je likovni odgoj sveden na minimum te se većina srednjoškolaca ne susreće s novim umjetničkim praksama, posebice ne s domaćom suvremenom umjetničkom scenom. Iako žive u vremenu u kojem vizualni mediji i komunikacije imaju dominantnu ulogu u njihovim svakodnevnim životima, znanje mlađih generacija o vizualnoj kulturi iznimno je slabo, što posredno dovodi i do nerazumijevanja iste.

Detektiranjem srednjoškolaca kao skupine poprilično ugrožene nedostatkom vizualne kulture i likovnog odgoja uopće, organizatori će im – kroz radionički format i direktno druženje s mladim umjetnicima – pokušati ponuditi drugačiji oblik vizualnog odgoja.

U projektu je angažirano deset mladih umjetnika koji će tijekom provedbe projekta održati javna predstavljanja svojih radova i dosadašnjeg djelovanja u srednjoj školi. Učenici će pohađati radionicu snimanja, montaže, režije te sudjelovati u izradi dokumentarnog filma, videa, instalacije tj. portreta jednog od deset uključenih umjetnika.

Učenici će kroz neformalna druženja s umjetnicima istražiti domaću umjetničku scenu, obilaziti muzeje, galerije, ateljee i sl. Po završetku navedenih aktivnosti predviđeno je postavljanje i održavanje izložbe u Galeriji Miroslav Kraljević. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH te Zaklade Kultura Nova.

Više o projektu, umjetnicima i aktivnostima možete saznati na službenoj stranici programa edukacije Jedan na Jedan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije