PočetnaVijestiCiklus hrvatskog filma u Subotici

Ciklus hrvatskog filma u Subotici

-

Naslovna fotografija: Prizor iz filma “Dečko kojem se žurilo”

Sutra i prekosutra (5. i 6. prosinca) u Subotici će se održati drugi dio Ciklusa hrvatskog filma kojeg zajednički organiziraju Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, tamošnje Art-kino Kifka i zagrebačka Udruga za audiovizualno stvaralaštvo Artizana.

Na repertoaru će se naći dva dokumentarna naslova – “Dečko kojem se žurilo” (2001., Factum) te “Dragi Lastane!” (2014., Artizana film). Prvi film govori o potrazi redateljice Biljane Čakić-Veselič za nestalim bratom početkom Domovinskog rata, dok “Lastan” Irene Škorić otkriva pomno čuvani identitet popularnog Lastana iz dječjeg časopisa Modra lasta.

Obje hrvatske autorice bit će prisutne na projekcijama, a ulaz u subotičko kino je slobodan. Program u Art-kinu Lifka odvija se uz financijski potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba, odnosno suradnju producentske kuće Factum.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.