Početna Vijesti Sonja Tarokić na ovogodišnjem CPH:LAB-u

Sonja Tarokić na ovogodišnjem CPH:LAB-u

-

CPH:LAB, nekad poznat kao DOX:LAB, je međunarodni edukacijski program za talentirane redatelje u organizaciji danskog Međunarodnog dokumentarnog filmskog festivala – CPH:DOX, koji je usmjeren prema stimulaciji inovacija, kreativnih procesa i pronalaženju novih financijskih modela u izradi niskobudžetnih filmova.

Dvadeset odabranih filmaša i ove će godine biti podijeljeno u deset parova, s naglaskom na što različitiju kulturološku pozadinu, kako bi akumulirano znanje i suradnja, između ostalog, dobili neophodnu globalnu širinu.

Jedna od polaznica ovogodišnjeg programa bit će i hrvatska redateljica Sonja Tarokić kojoj će društvo u Kopenhagenu praviti Malezijac Edmund Yeo. Mlada filmašica poznata je po svom uglavnom kratkometražnom igranom opusu, a za režiju jednog takvog filma, “Tlo pod nogama” (2014), ove je godine na Danima hrvatskog filma dobila Nagradu Jelena Rajković za najboljeg autora do 30 godina starosti.

“U deset dana kao tim imamo zadatak osmisliti projekt te napraviti plan njegove izrade, sve s dodijeljenim budžetom. Sam projekt može biti igrani, dokumentarni ili neki novi neobični hibrid. Dakle, sve je otvoreno. Zbog tog razloga projekta još ustvari nema, nego ćemo ga tek tamo dogovoriti. Film moramo završiti do 9. mjeseca sljedeće godine, a velike su šanse kako će se raditi o nekom hibridnom ostvarenju. Igrani film je jako teško raditi s još jednom osobom, pogotovo s toliko različitom kulturnom pozadinom”, rekla je Sonja u kratkom razgovoru za naš portal.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Objavljen program 21. Mediteran Film Festivala

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival koji se od 19. do 22. kolovoza tradicionalno trebao održati u Širokom Brijegu, prebačen...

Nastavlja se program 15. SKORO DOKUarta

Predstojećeg vikenda (subota i nedjelja, 8. i 9. kolovoza od 21 sat) u Bjelovaru se nastavlja program 15. SKORO DOKUarta.

Hrvoslava Brkušić: “Nepredviđene situacije mjesta su kreativnih mogućnosti u montaži”

Montažerka Hrvoslava Brkušić zatvara premijernu sezonu "Pogleda iza objektiva", serije intervjua na portalu Dokumentarni.net.

66. TV BAFTA-e: “Leaving Neverland” najbolji doku-serijal, Arthur Cary naj-redatelj

U Londonu su sinoć dodijeljene 66. po redu TV BAFTA-e za najbolja britanska televizijska ostvarenja u 2019. godini.

Pula počinje potkraj kolovoza, Motovun na turneji

Pokreću se koronavirusom odgođena najnovija izdanja Pulskog filmskog festivala, odnosno Motovun Film Festivala.

“Što je film? (ep. 13): Faktografski ili dokumentarni film” – Vrijeme i istina

U posljednjim ovosezonskim "Prozorima" naglasak je stavljen na epizodu serijala "Što je film?" (1987) voditelja Ante Peterlića.

Poznat program natjecateljskog dijela 14. DORF-a

Poznat je program regionalnog, natjecateljskog dijela programa 14. Festivala dokumentarnog rock filma DORF.

Tomislav Radić – Zaboravljeni dokumentarist (IX)

U devetom nastavku "Rastrimo zastrto" Tomislav Radić otkriva detalje oko snimanja filmova "Jama" (1971) i "Izravni prijenos" (1971).

U Rijeci predstavljen program 18. Liburnia Film Festivala

U Rijeci je na prigodnoj konferenciji za medije predstavljen 18. Liburnia Film Festival, koji će se ove godine održati od 23. do 28. kolovoza u Opatiji.

Tri hrvatska dokumentarca na 26. Sarajevo Film Festivalu

Tri hrvatska dokumentarna filma ušla su na ovogodišnji, 26. Sarajevo Film Festival.