PočetnaVijestiDva filma s ovih prostora na Lisbon Docsu

Dva filma s ovih prostora na Lisbon Docsu

-

Naslovna fotografija: “Šta čekamo, baba?”

Lisbon Docs je međunarodna koprodukcijska platforma koja izabranim filmašima pomaže u zaokruživanju i poboljšavanju njihovih dokumentarnih projekata. Portugalski forum sastoji se od radionica, individualnih sastanaka te pitchinga nakon kojih će tamošnji profesionalci proglasiti nagrađene radove.

Spomenute aktivnosti održavat će se od 14. do 18. listopada, i to u sklopu 12. Doclisboe (16. – 26. listopad), dok će pobjednicima kasnije biti pružene dodatne konzultacije i još jedna pitching runda, ovaj put online prirode.

Foto: Prizor iz filma “Dobar dan i doviđenja”

Među izabranim kandidatima za ovogodišnji Lisbon Docs su i dva dokumentarna filma s ovih prostora, hrvatski “Dobar dan i doviđenja” (Gral Film) Tomislava Žaje te srpsko-njemački “Šta čekamo, baba?” Biljane Tutorov, o zanimljivom životu i nepokolebljivim stajalištima još uvijek mentalno oštre gospođe u zlatnim godinama.

Žajin opservacijski dokumentarac kroz dvije godine prati osobe s mentalnim i intelektualnim poteškoćama te njihov izlazak na slobodu, snalaženje i resocijalizaciju u lokalnim zajednicama. “Dobar dan i doviđenja” početkom ove godine je kao vrijedan projekt prepoznao i naš HAVC, dodijelivši mu 200 tisuća kuna u kategoriji Proizvodnje dugometražnih dokumentarnih filmova.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije