PočetnaVijesti"Živan pravi pank festival" došao do nagrade u Budimpešti

“Živan pravi pank festival” došao do nagrade u Budimpešti

-

Prvi Međunarodni festival dokumentarnog filma u Budimpešti (BIDF), koji se od 24. do 28. rujna održavao u spomenutom mađarskom gradu, nagradio je i neke nama poznate naslove.

Prije svega se to odnosi na film “Živan pravi pank festival” (2013) srpskog redatelja Ognjena Glavonića, čiju je Posebnu nagradu 1. BIDF-a osobno preuzeo glavni protagonist i glazbeni zanesenjak Živan Pujić-Jimmy.

Nagrada publike otišla je u ruke danskom filmu o školi za djecu s ADHD-om, “Four Letters Apart” (2013., Erlend E. Mo); Nagrada za kameru dodijeljena je dokumentarcu “My Name is Salt” (2013., Lutz Konermann) Faride Pache, koji na veliko platno donosi tešku stvarnost indijskih sakupljača soli, dok se s titulom Najboljeg kratkometražnog dokumentarnog filma može pohvaliti Ruskinja Dina Barinova s ostvarenjem o slijepoj obitelji iz malog ruskog sela, “Shrove Sunday” (2013).

Ostale nagrade otišle su u ruke redatelja / filmova o kojima smo pisali i na ovim stranicama, poput dokumentaraca “Waiting for August” (2014., Teodora Ana Mihai) i “Ne Me Quitte Pas” (2013., Sabine Lubbe Bakker, Niels van Koevorden).


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije