PočetnaVijestiLeena Pasanen na korak do direktorskog mjesta DOK Leipziga

Leena Pasanen na korak do direktorskog mjesta DOK Leipziga

-

Finkinja Leena Pasanen uskoro bi trebala postati nova direktorica njemačkog dokumentarnog festivala DOK Leipzig. Vijeće njemačkog grada službeno bi o čelnoj poziciji uglednog festivala trebalo odlučiti 15. listopada, no sama sjednica tek je formalne prirode, pošto iza Finkinjine nominacije stoji gradonačelnik Leipziga Burkhard Jung te vijeće tamošnjih filmskih profesionalaca koji su Pasanen izabrali između 33 kandidata.

Buduća direktorica DOK Leipziga trenutno je na čelu Kulturnog instituta Finnagora pri finskoj ambasadi u Mađarskoj. Prije odlaska u nama susjednu zemlju Pasanen je obnašala razne funkcije na finskoj televiziji YLE na kojoj je bila zadužena za dokumentarni program.

Tri godine provela je kao direktorica European Documentary Networka u Kopenhagenu, a posljednjih pet sudjeluje i na ZagrebDoxu gdje sa Stefanom Tealdijem vodi radionicu i pitchinge u sklopu Pro dijela programa zagrebačkog festivala.

Ukoliko sve prođe prema očekivanjima, Leena Pasanen će potpisati petogodišnji ugovor s DOK Lepzigom na čijem će vrhu 1. siječnja 2015. godine zamijeniti dosadašnjeg direktora Claasa Danielsena.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije